Samsung, Bixby inadından sonunda vazgeçti

Samsung, uzun süredir inat ettiği Bixby tuşundan sonunda vazgeçti. Artık kullanıcılar bu tuşu kapatabilecekler. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung Galaxy S8’i tanıtmadan önce ortaya çıkan söylentiler bile Bixby tuşunun tartışma konusu olmasına yetmişti. Samsung’un yeni dijital sesli asistanı Bixby, Galaxy S8 ve S8+’ta bulunan ek bir tuş sayesinde hemen çağırılabiliyordu. Fakat bu durum, tuşa yanlışlıkla basıp her seferinde Bixby’ı kapatmaya uğraşanları rahatsız etti.

Galaxy S8 ilk çıktığında bazı 3. parti uygulamalar sayesinde Bixby tuşuna farklı görevler atamak da mümkündü. Fakat Samsung bu duruma şiddetle karşı çıkarak mevcut tuşun tek görevinin Bixby’ı çağırmak olduğunu yeniledi. Bu tarz uygulamalar Samsung’un çeşitli tehditvari açıklamaları neticesinde Google Play’den kaldırıldı.

Nitekim, şimdiye kadar Bixby tuşunda ısrarcı davranan Güney Koreli teknoloji devi sonunda bu inadından vazgeçti. Samsung’un dijital sesli asistanının global olarak çevrimiçi olmasından kısa süre sonra, mevcut tuşun devre dışı bırakılmasına izin verildi. Samsung’un bizzat yayınladığı ufak bir güncelleme sayesinde bu tuşun işlevini kapatmanız artık mümkün.

Tabi ki Samsung’un hala bu tuşa farklı bir görev atamaya izin vermediğini de hatırlatalım. Fakat bunun da kısa süre sonra gerçekleşme ihtimali hayli yüksek görünüyor. Belki de gelecek olan bir sonraki güncelleme ile Bixby tuşuna istediğimiz görevi atamamıza da imkan verilebilir.

Öte yandan bu gereksiz tuşun önümüzdeki dönemde çıkacak olan yeni amiral gemisi modellerinde düşünülmediğini de hatırlatalım.