Samsung, Vision Pro nedeniyle gözlüğünü erteledi

Samsung

Samsung, 26 Temmuz’da Seul’de Unpacked etkinliği düzenleyecek. Bu etkinlikte katlanabilir ekranlı yeni telefonların, akıllı saatlerin ve başka ürünlerin tanıtılması bekleniyor. Fakat şirket sürpriz yapıp akıllı yüzük veya benzeri cihaz da duyurabilir. Bu yüzüğün Samsung’un Vision Pro sebebiyle ertelediği gözlüğü için kontrol cihazı olarak da kullanılacağı ileri sürülüyor.

SBS Biz sitesi tarafından ilginç bir haber paylaşıldı. Bu habere göre teknoloji devi, Apple Vision Pro nedeniyle XR isimli gözlüğünü 3 ya da 6 ay sonraya erteledi. Haberin kaynağı ise şirketin iç işlerini bilen isimsiz bir yetkili. Kaynak yaptığı açıklamada, “Apple Vision Pro’nun özellikleri göz önünde bulundurularak böyle bir karar alındı. Yeni XR cihazının tasarımı ve paneli dahil olmak üzere özellikleri ve performansı yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Güney Koreli üretici bu ertelemeyle bağlı olarak Avrupa’da birkaç yeni ticari marka için de başvuru yaptı. Bu başvurulara bakarsak şu isimleri görüyoruz:

-Samsung One
-Samsung Rhythm
-Samsung Pulse
-Samsung Circle

samsung

Apple Vision Pro, parmak ve el hareketlerini tanımak için kameralar kullanıyor. Güney Koreli üretici, bu teknolojiyi daha geliştirip, ayrıca daha da detaylandırmak istiyor olabilir. Çünkü ticari marka başvuruları akıllı yüzüklerin potansiyel kullanımını işaret ediyor. Teknoloji devi hem gelişmiş kamera sistemi hem de yüzük veya benzer başka bir cihazla gözlüğün kullanımını üst noktaya çekebilir. En azından bu söylentinin arkasındaki kaynak tarafından üstü kapalı olarak bahsedilenler bu şekilde.

Sonuç olarak tüm ticari marka başvurularının akıllı yüzükler veya benzeri cihazlar için olduğu garanti değil. Bazen şirketler koruma amaçlı da bu şekilde başvurular yapabiliyor. Yine de Unpacked etkinliğine kısa süre kalmışken bu başvuruların yapılması, XR gözlüğünün ertelenmesi ve gözlükte kontrol için yüzük benzeri cihazın olabileceği dedikoduları kafa karıştırıcı. Neler olacağını ise 26 Temmuz’da düzenlenecek olan etkinlikte öğreneceğiz.

Microsoft’ta işten çıkarmalar devam ediyor