Apple Vision Pro Samsung’a Cevap Olabilir Mi?

Apple, Vision Pro için yeni kararını duyurdu

Son günlerde Vision Pro’nun ne zaman satışa sunulacağına dair spekülasyonlar çıkmıştı. Apple’dan beklenen açıklama geldi. Fakat gözlüğün tanıtım ve çıkış tarihi ilginç yorumlara neden oldu. İşte detaylar…

Apple, Vision Pro‘nun 2 Şubat Cuma günü Amerika’da satışa sunulacağını söyledi. 3499 dolar fiyatı olan karma gerçeklik gözlüğünün ön siparişleri ise 19 Ocak Cuma günü başlayacak. Gazeteci Mark Gurman kısa süre önce yayınladığı raporunda Apple’ın tedarik zincirine baskı yaptığı ve gözlüğün şubat ayında çıkabileceğini ileri sürmüştü. Cupertino’lu şirketin resmi açıklaması Mark Gurman’ın da haklı olduğunu kanıtladı.

İlginç bir nokta var. Vision Pro’nun ön sipariş ve çıkış tarihleri, Galaxy S24 serisinin tanıtım ve iddialarda geçen çıkış tarihlerine yakın. Arada bir iki gün oynuyor. Samsung geçenlerde Galaxy Unpacked etkinliğinin 17 Ocak’ta düzenleneceğini duyurdu. 30 Ocak’ta da S24 ailesinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Birkaç eleştirmen bu noktaya dikkat çekti ve Apple’ın rakibini biraz arka plana atmak için böyle bir şeye başvurmuş olabileceğini vurguladı. Diğer yandan başka eleştirmenler de şirketlerin planlarını aylar öncesinden hazırlandığını ve tarihlerin tesadüf eseri yakın olduğunu ifade etti.

vision pro

Cupertino merkezli şirketin uygun fiyatlı gözlük çıkaracağına yönelik iddialar vardı, ancak analist Ming-Chi Kuo ucuz karma gerçek gözlüğünün iptal edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Ünlü analist iptal sebebiyle ilgili herhangi bir şey demedi. Apple Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında seri üretime gireceği tahmin ediliyor. Ming-Chi Kuo, şirketin 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini düşünüyor.

SBS Biz sitesinin haberine göre Samsung, Apple’ın gözlüğü nedeniyle XR isimli gözlüğünü 3 ya da 6 ay sonraya erteledi. Haberin kaynağı ise şirketin iç işlerini bilen isimsiz bir yetkili. Kaynak yaptığı açıklamada, “Apple Vision Pro’nun özellikleri göz önünde bulundurularak böyle bir karar alındı. Yeni XR cihazının tasarımı ve paneli dahil olmak üzere özellikleri ve performansı yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Samsung Galaxy S24 Ultra İlk Kez Kullanımda Görüldü