Alman otomotiv endüstrisi zor bir dönemden geçiyor!

Otomotiv

Otomobil piyasasının kalbinin attığı Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da, yaklaşık 800.000 kişinin istihdam edildiği otomobil endüstrisi son yıllarda sancılı bir dönemden geçiyor. 2015 yılında Alman otomotiv devi Volkswagen’in adının karıştığı “dieselgate” skandalından sonra otomotiv üreticileri için işler giderek kötü bir hâl alıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, son dönemde şehirlerdeki hava kirliliğinin artmasıyla beraber otomobil üreticilerini dizel otomobiller ile ilgili pahalı revizyonlara zorluyor. Hükümetin öncelikli politikası solunum hastalıklarına yol açan hava kirliliğine neden olan sebeplerle mücadele etmek olarak belirlendi.

Alman otomobil üreticileri, hükümetin baskısı ile dizel otomobillerde emisyon değerlerini %30’a indirmek için bir yılda tam 5.3 milyon dizel otomobil için yazılım güncellemesi gerçekleştirdi.

Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer elektrikli otomobillerin teşviki ve alt yapı sistemlerinin revizyonu için son dönemde 200 milyon avroya yakın yatırım yapıldığını açıkladı. Otomobil endüstrisinin Alman ekonomisi için oldukça önemli olduğu çok açık. Ancak ülkedeki otomobil endüstrisinde son yıllarda ciddi hatalar ve usulsüzlükler ortaya çıktı. Bazı eleştirmenler ise hükümetin, ekonomi ve ihracat kaygılarıyla otomobil üreticilerinin hatalarını uzun süre görmezden geldiğini düşünüyor. Tabii tüm bunlar sadece farazi iddialar.

Chevrolet Silverado HD, 2019 sonbaharında geliyor!