Uzay çalışmaları salgından sonra devam edecek mi?

uzay turistleri

Tarihte hiç olmadığı kadar büyük bir önem verilen uzay çalışmaları şimdiye kadar iyi gidiyordu. Birçok şirket uzay alanında ciddi atılımlar gerçekleştirdi. Bu salgından sonra Uzay yatırımlarına ne olacak?

Dünya genelinde birçok insanın enfekte olmasına ve ölmesine neden olan koronavirüsü, kısa bir süre içerisinde hayatı adeta zindan etti. Neredeyse bütün sektörleri çok sert şekilde vuran bu virüs türü bir türlü durmak bilmedi. Apple da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli kategorilerinden teknoloji kuruluşları ağır darbeler aldı. Uzay çalışmaları da aynı sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Uzay çalışmaları aksayabilir

Salgın ile ilgili en çok tartışılan konulardan birisi de sonrasında sektörlerin nasıl etkileneceği yönündeydi. Örneğin ulaşım sektörü bu salgından sonra nasıl etkilenecek?

Avrupa uzay ajansı

Her ne kadar salgın yakından bitecek gibi tahminler yürütülse bile, yine de bunun pek mümkün olduğunu söylemek mümkün değil. Ayrıca salgının bitmesi durumunda bile insanların birbirlerine bulaştırma ihtimalleri bulunuyor. Eğer insanlar birbirlerine bu salgını ulaştırmaya devam ederse, daha fazla kişi enfekte olacak. Böyle bir durumda uzay çalışmaları için uzaya gönderilecek insanlarda virüs çıkma ihtimali bile var.

OnePlus 8 Pro teknik özellikleri ile karşımızda!

Uzay çalışmaları çok fazla maliyetli olması nedeniyle şimdilik biraz yavaşlayabilir. Bütün dünya ülkelerinin sağlık sektörüne yatırım yapması nedeniyle uzay çalışmaları biraz gerileyecek diyebiliriz. Elbette NASA gibi kuruluşlar çok fazla etkilenmeyecek.