Tesla otomatik sürüş teknolojisinde sert kayaya çarptı

Dünyanın en hızlı büyüyen markası tesla

Tesla otomatik sürüş teknolojisi son hız devam ederken, hiç istenmeyen bir durumla karşı karşıya kaldılar. Bir yayanın ölmesiyle sonuçlanan kaza ülke gündeminde büyük bir ses getirmişti. Tesla bu sefer gerçekten de sert bir kayaya çarptı.

Kendi kendine giden araçlar insanlığın otomotiv alanındaki en büyük hayalleri arasında yer alıyor. Özellikle de Tesla bu alanda en çok çalışma yürüten şirketler içerisinde. Ancak tablo her zaman böyle toz pembe olmuyor. Tesla CEO’su Elon Musk, otomatik sürüş ile ilgili tarih verecek kadar ileriye gitse bile, yine de hukuki süreçler bunu yavaşlatıyor.

Tesla otomatik sürüş teknolojisi kazalardan arındırılmalı

Günlük hayat içerisinde araç kullananlar bazen alkollü bazen ise cep telefonu ile konuşarak diğer insanların hayatlarını tehlikeye atabiliyor. Tesla tarafından iddia edildiğine göre, otonom sürüş kullanan araçlar hiçbir kazaya karışmayacak.

tesla autopilot 2

Aracı kullanan yine aracın kendisi olduğu için hata yapma riski neredeyse sıfıra inecek. Otonom sürüşlerde kontrol tamamen araca yükleniyor. Böyle bir durumda çok önemli bir hukuki soru ortaya çıkıyor. Kaza yapıldığında ve birisi öldüğünde bundan kim sorumlu olacak. Tesla sorumluluğun tamamen sürücüde olduğunu söylüyor.

Salgından sonra ABD ekonomisi nasıl olacak?

Otonom sürüş yeteneğine sahip olan araçlarla ilgili bilmeniz gereken çok önemli bir detay daha var. Mevcut sürüş destekli otomobillerde yapay zekalar; Level 3’e kadar ilerleyebiliyor. Eğer Level 4 ve Level 5 otomobiller yollara çıkarsa, çok daha ileri seviye bir otomatik sürüş yakalanabilir. O zamana kadar Tesla, davalarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Sizce Tesla otonom sürüş ile yaşanan kazalardan sorumlu mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.