Sağlık Bakanlığı maskeler konusunda kesin uyarı yaptı: Bu maskeler ölümcül olabilir

Dry Fiber

Sağlık Bakanlığı maskeler ile alakalı uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu alan fazlasıyla sömürüldü. İşte merak edilen detaylar.

Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi olarak bilinen bir çalışma ile birlikte Sağlık Bakanlığı maskeler hakkında daha fazla çalışma yürütebildi. Daha doğrusu bu çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması kolaylaştı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından da önemli detaylar verildi.

Sağlık Bakanlığı çok net bir şekilde uyarıda bulundu. Pandemi sürecinin uzaması ile birlikte bildiğiniz üzere maske tüketimi artış gösterdi. Bu artış aynı zamanda dolandırıcıları piyasada ön plana çıkardı. Son derece kötü maskeler piyasada yüksek fiyatlarla satılınca bakanlık harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı konunun takipçisi olacağını söyledi

Türkiye’de pandemi sürecinin tüm ayaklarını yöneten Sağlık Bakanlığı denetimlere hız veriyor. Bazı maskelerin güvensizlik şüphesiyle kontrol edildiği ifade edildi. Testlere gönderilen bu maskeler tamamen güvensiz sonucu ile karşılaştı.

Sağlık Bakanlığı maskeler

Bazı firmalar hiçbir koruyuculuğu olmayan maskeler üretiyor. Bunlardan bazıları yüksek fiyatlarla satılırken kimileri ise düşük ücretler karşılığında dağıtıldı. Yani her durumda şirketler kazanmış oldu. Bu durum Sağlık Bakanlığı tarafından yakın mercek altına alındı.

Maskesiz gezenlere yeni cezalar geliyor: Bu sefer iyice abarttılar

Safeguard, LC Waıkıkı, Nez Mask, Emr Natural ve Temsan markalı birçok maskenin aslında kullanıcıları korumadığı ortaya çıktı. Ayrıca pek güven vermedikleri ifade edildi. Sağlık Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Peki siz maskelerin koruyuculuğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.