Facebook ve Spotify ortak bir projede buluştu

Facebook ve Spotify ortak projede buluştu

Facebook ve Spotify, kullanıcıların Facebook uygulamasını kullanırken müzik dinlemelerine olanak tanıyan yeni müzik özellikleri üzerinde bir araya gelecek. Mark Zuckerberg, Platformer haber bültenini yazan Casey Newton ile Discord üzerine yaptığı röportajda işbirliğinden bahsetti.

TechCrunch’a göre ekip, sosyal medya devi kullanıcılarının uygulamadan çıkmadan Spotify’dan müzik akışı yapmasına olanak tanıyan yeni bir uygulama içi ses oynatıcısı üzerinde çalışıyor. CNBC’nin bildirdiğine göre, Facebook’ta dahili olarak buna “Boombox Projesi” deniyor. Haberler, Pazartesi günü, sosyal medya devi uygulamasından podcast’lere göz atma ve podcast yayınlama yeteneği de dahil olmak üzere birçok yeni ses özelliğini duyuran Facebook haberlerinin ardından geldi. Recode, daha önce bildirilen podcast entegrasyonunun Spotify tarafından destekleneceğini bildirmişti. Başka bir kaynak Engadget’e yeni ses oynatıcının hem müzik hem de podcast’leri destekleyeceğini ve ücretli abonelerin yanı sıra ücretsiz kullanıcılar için de seçenekler olacağını söylüyor. Yeni oynatıcı, Facebook’un diğer ses özelliklerinden daha erken başlayabilir.

Facebook ve Spotify ortak projede buluştu

Bir Spotify sözcüsü yaptığı açıklamada, “Amacımız Spotify’ı her zaman platformlar ve cihazlar arasında her zaman her yerde yapmak olmuştur – müzik ve podcast’leri daha fazla kişiye ulaştırmayi istiyoruz. Facebook ile yeni entegrasyonumuz bu çabalarımızın bir başka adımıdır,” dedi. İki şirket geçmişte, özellikle Spotify’ın Facebook ve Instagram’daki Hikayeler’e entegrasyonuyla birlikte çalışmıştı. Bu proje de başarıyla sonuç verecek mi bekleyip göreceğiz.

Netflix animesi The Way of the Househusband hakkında bilmeniz gerekenler