Maskesiz gezenlere yeni cezalar geliyor: Bu sefer iyice abarttılar

Koronavirüs çocuklarda felç

Maskesiz gezenlere yeni cezalar kapıda. Özellikle bazı uygulamalar vatandaşları adeta isyan ettirecek gibi görünüyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Son dönemlerde getirilmeye başlanan maskesiz gezenlere yeni cezalar iyice belirginleşti. Ancak burada bazı uygulamaların sadece il ve ilçe bazında olduğunu söylemek gerekiyor. Birçok yerde sigara içme yasağının getirilmesi ve maskeler ile ilgili olan denetimin arttırılması belirgin şekilde kontrollerin arttığını gösteriyor.

Sosyal medyada maskesini çene altında tuttuğu için polisler tarafından çevrilen birçok kişinin olduğu görülüyor. Özellikle de metro giriş ve çıkışlarının denetlenmesi ilginç bazı görüntülere neden oluyor. Konuyla ilgili son üst düzey denetim ise Kırklareli valisi tarafından ortaya atıldı.

Sosyal medya ceza verilebilecek bir platform olacak

Kırklareli Valiliği tarafından maske kullanımı ile sosyal mesafe kuralları daha fazla denetlenecek. Ancak bu denetimler gerçek hayatta olduğu gibi aynı zamanda sosyal medya üzerinden de gerçekleşecek. Toplumsal sağlık açısından risk oluşturan ve gerekli sağlık kurallarına uymayan kişilere ceza verilecek.

Maskesiz gezenlere yeni cezalar

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada insanların bana bir şey olmaz mantığı ile davranılmasına karşı çıkıldığı ifade edildi. Vatandaşların sağlığı için çok daha fazla denetimlerin artırılması gerektiğini düşünüyorlar. Ancak Kırklareli halkı durumdan pek memnun değil gibi görünüyor.

Çift maske takmak koruma sağlıyor mu? Hesapladılar

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere bakıldığında bunun abartılı bir yaklaşım olduğu ifade ediliyor. Türkiye genelinde vaka sayılarının artması ise devlet yetkililerini daha fazla harekete geçirecek diyebiliriz. Peki siz sosyal medya üzerinden maske ve mesafe kurallarına uymayan kişilerin tespit edilmesini ve cezalandırılmasını doğru buluyor musunuz?