Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan salgın açıklaması

Delta varyantı ile küresel COVID-19 ölümleri 5 milyona ulaştı

Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkilemeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca mevcut süreçte salgının yayılmasının kolaylaştığını söyledi. İşte detaylar.

Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan salgın açıklaması. Bakan Fahrettin Koca, içerisinde bulunduğumuz süreçte aşının önemine dikkat çekerek salgının yayılmasının kolaylaştığını vurguladı. Bakan Koca salgınla ilgili şunları söyledi.

“Aşı konusunda daha hızlı hareket etmeliyiz. Toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere daha büyük bir ciddiyetle uymalıyız. İçinde bulunduğumuz dönemde hastalığın yayılması kolaylaştı. İyi haberler çift doz aşı oranının artmasına, maske ve mesafe kuralına uyulmasına bağlı.”

Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan salgın açıklaması

Özellikle şu sıralar aşı karşıtlarının çoğalmasından ötürü salgının hızı daha da artmış durumda. İşin kötü yanı ise salgın bitmedikçe hayatın normale dönmesi gecikecek.

Yani bir an önce aşılanma oranını arttırarak, koronavirüsten kaynaklı ölümlerin önüne geçilmesi gerekiyor. Hali hazırda bazı Avrupa ülkeleri aşısız vatandaşlar için kısıtlamaları olabildiğince arttırdı. Türkiye’de de henüz aşı olmamış milyonlarca insan bulunuyor. Önümüzdeki süreçte bu insanlar için bazı kısıtlama kararlarının gelmesi bekleniyor.

2022 iPad Air modellerinde LCD tercih edilecek: Katlanabilir cihaz sürprizi