Lenovo, Legion Play ile oyun konsolu sektörüne giriyor

h443

Lenovo, görünüşe göre el oyun konsolu pazarına kendi markasıyla girmeyi düşünüyor. Son sızan haberler ile beraber Android tabanlı bir el oyun konsolu olan Legion Play ortaya çıktı.

Gelen raporlara göre, yaklaşmakta olan Android oyun konsolunun görüntüleri GBA Temp’te bir kullanıcı tarafından tespit edildi ve görüntülerin Çinli teknoloji devinin Legion Play markası kendi web sitesinde öne çıkarılan iletilerde yer aldı. Rapor ayrıca görüntülerin şirketin Almanya ve Japonya biriminin MWC 2021 web sayfaları tarafından yüklendiğini de ekliyor. Başka bir deyişle, marka başlangıçta bu cihazı bu yılın başlarında piyasaya sürmeyi düşünüyordu, ancak bilinmeyen nedenlerle planları değişti.

hh44

Görüntülere bakıldığında, Legion Play, Android’i özel bir başlatıcı gibi görünen bir el tipi oyun konsolu olarak çalıştırıyor. Hatta NVIDIA GeForce Now, Play Store ve diğer birçok Google uygulaması için simgeler görebiliriz. Bunun dışında bir USB C Tipi bağlantı noktası, 3.5 mm kulaklık girişi, çift analog çubuk, dört adet yüz düğmesi, bir D pedi ve hatta omuz düğmelerine sahip olduğunu görebiliriz.

Özellikle, web sitesinde ürün için “AAA oyun için tasarlanan Lenovo Legion Play ilk Android bulut oyun konsolu” şeklinde bir açıklama da vardı. Konsol, kullanıcıların yüzlerce bulut oyunu oynamasına, oyun kitaplıklarını yayınlamasına veya mobil oyunlar oynamasına olanak tanır. En iyi oyun deneyimini sağlamak için 7 inç 16:9 FHD çerçevesiz ekran, HDR 10, yerleşik denetleyiciler, çift hoparlör, çift titreşim ve 7.000 mAh pil içeriyor.

Windows 11 için geri sayım