Rusya’da yeni tür virüs görüldü: Herkes diken üstünde!

Koronavirüs çocuklarda felç

Dünyanın diken üstünde olduğu şu son günlerde, Rusya’da yeni tür virüs ortaya çıktı. Bu virüsün öncekilerden daha tehlikeli olabileceği söyleniyor.

Dünyanın her yerine yayılan ve herşeyi altüst eden Koronavirüs sonrasında Rusya’da yeni tür virüs ortaya çıktı. Bu virüs türü her ne kadar yeni denilse bile yine de eski türlerden olduğu söylenebilir. Peki hangi virüs türü herkesi kırmızı alarm moduna getirdi.

H5N8 olarak da bilinen kuş gribi, tarihte ilk defa bir insanda görüldü. Bugüne kadar genellikle kümes hayvanlarında görülen bu hastalık bugünlerde Rusya’da da ortaya çıktı. Üstelik ilk defa insandan insana bulaşabiliyor.

Yeni virüs türüne karşı önlemler alınıyor

Tüketici sağlığı düzenleme kurumu yetkilisi Anna Popova tarafından konuyla alakalı bazı açıklamalar yapıldı. Birçok kişi virüsün diğer insanlara da bulaştığını söylüyordu. Aslında bu konuda pek haksız sayılmazlar. Gerçekten de kuş gribinin bu türü pek çok kişiye bulaştı.

Rusya’da yeni tür virüs

Bu virüsün çok fazla türü var. Mesela H5N1 ile H7N7 olarak bilinen tür normal şartlarda diğer insanlara bulaşmaz. Bugüne kadar insanlara bulaşan türleri keşfedilmedi. Rusya’da ortaya çıkan tür ise H5N8 olarak biliniyor. Bu türdeki virüsler de yine aynı şekilde insanlarda hiç görülmedi.

Almanların koronavirüs aşısı etki oranı ile büyük şaşkınlık yarattı!

Rusya’da yaşanan bu olay tüm yetkilileri tedirgin etti. Özellikle de virüsün diğer ülkelere bulaşması büyük endişe yaratıyor. Dünya genelinde 2,5 milyon kişinin Koronavirüs nedeniyle ölmesi kaygı düzeyini artırıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.