Uzaylıları 10 yıl içinde görmek mümkün olacak!

Bilim insanları uzaylı araştırmalarında

Bilim insanlarının bir kısmı uzaylılar konusunda oldukça ciddi ve uzaylıları 10 yıl içinde görmek onlar için son derece normal. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Dünya dışı yaşamla ilgili bazı yeni açıklamalar yapan Dr. Garik Israelian, uzaylıları 10 yıl içinde görmek için büyük bir çaba harcamamıza gerek kalmayacağını söyledi. Normal şartlarda herhangi birisinin böyle bir ifade kullanması muhtemelen çılgın olduğunu düşünmemize neden olacaktı. Ancak ünlü bir astrofizikçi olan bu adam, zeki uzaylılar konusundan kendisinden son derece emin. Onun yaptığı bazı açıklamalar ciddi öneme sahip.

Mars yüzeyinde önemli bulgular elde edilebilir

Uzaylılar denilince genellikle insanların aklına bize çok benzeyen yaratıklar geliyor. Ancak bilim insanları bunun yerine mikroskobik ölçülerde görülebilecek canlılara rastlama ihtimallerinin olduğunu ifade ediyor. Bu durum birçok kişinin yanlış düşmesine neden oluyor.

uzaylıları 10 yıl içinde görmek

NASA’nın bundan çok kısa bir süre önce kızıl gezegen Mars’a gönderdiği uzay aracı, böyle bir mikroskobik çalışma yapacak. Gönderilen aracın canlı bulma ihtimali yaklaşık olarak yüzde 10. Genel olarak bakıldığında bu rakamın hiç fena olmadığı söylenebilir.

Her ne kadar spekülatif olsa bile yine de aracın canlılık ile ilgili küçük bir iz bile bulması son derece önemli. Bazı bilim insanları birçok gezegende de böyle canlı türlerinin olacağını ifade ediyor. Bu canlı türü uzayda yaşayabilen nadir türlerden sayılacak. Sizce gerçekten de uzaylılar var mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.