RTÜK Netflix için kararını verdi

netflix dusus

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK), popüler film, dizi ve belgesel platformu Netflix’e idari yaptırım uyguladı. İşte detaylar!

RTÜK Netflix için kararını verdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yine ceza yağdırdı. Bu cezalardan nasibini alan isimlerin başında ise Netflix geliyor. Popüler film, dizi ve belgesel içerik platformunun Jurassic World Kretase Kampı isimli animasyon dizisinde iki kız karakterin öpüşmesi, idari yaptırımın ana sebebini oluşturdu. Karar, dizideki bu sahnenin toplumun milli ve manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı olduğu gerekçesiyle verildi. İşte RTÜK cezaları hakkındaki tüm detaylar!

Netflix son çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybetti

RTÜK Netflix için kararını verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) Netflix’e ceza geldi. Platformun Jurassic World Kretase Kampı isimli animasyon yapımını “Ailece İzlenebilecek Diziler” kategorisinde tanımlaması, cezanın ortaya çıkmasının ana kaynağı oldu.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

“Yayın hizmetleri toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.” hükmünü çiğnediği düşünülen platform için idari yaptırım uygulandığı açıklandı.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

RTÜK’ün cezalarından Spotify da nasibini aldı. Buna göre Spotify’da yer alan bazı içerik ve podcast’lerin FETÖ propagandası yaptığı ve Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği gerekçesiyle temizlenmesine karar verildi. Sadece bu platformlar ile de sınırlı kalmayan RTÜK; Habertürk, Tele 1 ve Halk TV gibi kanallara da çeşitli cezalar verdi.

Airbnb, yeni uygulaması ile tepki çekebilir