Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?

Netflix

RTÜK’ün internet yayınlarına denetim getirme yetkisini almasının sonra gözler Netflix’e çevrilmişti. Bugün ise Netflix ‘in Türkiye’den çekileceği söyleniyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz günlerde aldığı yetki ile internetteki tüm yayınlara sansür uygulayabilecekti. Şaraba üzüm suyu ve sigarıyı da çicek ile değiştirmek isteyen RTÜK, bu kararları ile Netflix gibi bir devin ülkemizden uçup gitmesine neden olacak gibi görünüyor.

Netflix Türkiye’den çekilebilir 

Bugün Jared Wall; içerden aldığı bilgilere göre Netflix’in Türkiye’den çok yakında çekileceğini bildirdi. Netflix’in RTÜK kararından önceki açıklamaları ile çelişen bu bilgi henüz teyit edilemedi. Ancak sosyal medyada bu söylenti hızla yayıldı.

Ankara Barosu RTÜK’e dava açtı!

Netflix’in Türkiye’den çekilmesi hiç de mantıksız olmaz. Çünkü Netflix’te yer alan tüm dizi ve filmlerin tek tek sansürlenmesi sonra bunların tekrardan sunuculara yüklenmesi gerekiyor. Bu da firma için çok büyük külfet.

Netflix

Şimdilik bu bilginin doğrulanmadığını tekrar belirtelim. Umarız Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile dizi ve film devleri anlaşmaya varabilir ve ülkemizden çekilmek zorunda kalmazlar. Bakalım ilerleyen günlerde kişilerin istekleri doğrultusunda para verip satın aldığı diğer hizmetler için farklı yaptırımlar görecek miyiz?