Huawei Mate 50 özellikleri kesinleşti

HUAWEI Mate 50 serisi iptal edilmemiş!

Teknoloji dünyasının yasaklı ismi Huawei, yakın zamanda 4 yeni modelden oluşacak yeni akıllı telefon serisini resmen tanıtacak. Tanıtım tarihi yaklaştıkça sızıntılar da artıyor.

Huawei Mate 50 özellikleri kesinleşti. Çinli teknoloji devi Huawei, Android ekosisteminin dışına itilmesinin yaşattığı şoku üç yılın sonunda yavaş yavaş üzerinden atmaya başladı. Özellikle HarmonyOS işletim sisteminin belli bir seviyeye gelmesi ve Çin’de yüz milyonlarca cihazda kullanılır hale gelmesi, Huawei’nin önemli bir eşiği atladığı şeklinde yorumlanıyor.

huaweimate 50

İşte bu nedenle şirketin yeni akıllı telefon serisi Huawei Mate 50, tıpkı eski günlerdeki gibi teknoloji dünyasında heyecan yaratan bir seri olabilir.

Bugüne kadar sızan bilgileri düşündüğümüz zaman yeni seride Mate 50, Mate 50e, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS olmak üzere 4 farklı modelin olacağını biliyoruz. İşte bu telefonlardan ikisi olan Mate 50 ve Mate 50 Pro bugün bir kez daha sertifika siteleri vasıtasıyla özelliklerinden bazılarını ifşa etti.

HUAWEI Mate 50 serisi iptal edilmemiş!

Huawei Mate 50 özellikleri kesinleşti

Buna göre her iki telefonun da 66W hızlı şarj teknolojisiyle geleceği anlaşılırken, telefonların bir diğer ortak özelliğinin ise Full HD+ çözünürlüğe sahip kavisli ekran olduğu görüldü. Huawei’nin 5G teknolojisinden de yasaklanmış olması nedeniyle, Mate 50e haricindeki 3 modelde Qualcomm’un 4G destekli Snapdragon 888 yonga seti kullanılacakken, Huawei Mate 50e modelinde ise Snapdragon 778G yonga seti tercih edilmiş.

Huawei Mate 50 serisi bu yıl gelmeyebilir!

Çinli teknoloji devinin yeni seriyi tam olarak ne zaman tanıtacağı konusunda şimdilik net bir bilgi olmasa da, sızıntıların artmış olması bu tarihin çok da uzak olmadığını düşündürüyor.

Meta, Horizon Worlds’ü iki yeni ülkede daha erişime açtı