Ankara Barosu RTÜK’e dava açtı!

RTÜK

Netflix, BluTV ve Puhu TV gibi internet yayınlarını etkileyen RTÜK kararı için Ankara Barosu dava açtı. İşte davanın tüm detayları.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan bildiriye göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Netflix, BluTV ve Puhu TV gibi internetten yayın yapan tüm yayınlara denetim getirme yetkisine sahip olmuştu. Bu denetimde internet yayınları aynı TV yayınları gibi sansüre maruz kalacaktı.

RTÜK geri adım atacak mı?

İsteğe bağlı olarak ücretli sunulan bu servislerin yasal olarak denetlenmesi anayasaya aykırı olduğu söyleniyordu. Bugün Ankara Barosu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na bu karar için dava açtığını duyurdu.

Ankara Barosu yaptığı yazılı açıklamada; “1 Ağustos 2019 tarih ve 30849 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin, 2/2-b ve 4/1-a maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali ile dayanak 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 29/A maddesinin Anayasa’ya aykırılığı iddiası ile Anayasa Mahkemesi’ne itiraz yoluna başvurulması talebiyle Baromuzca Danıştay’da dava açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Netflix Türkiye pazarından çekilecek mi?

Bu davanın nasıl sonuçlanacağı henüz bilinmiyor. Umarız Ankara Barosu bu davasında haklı bulunur ve ücretli olarak sunulan internet yayınlarına sansür uygulama kararından vazgeçilir.

RTÜK