RTÜK yılbaşı tavsiyesi gündeme bomba gibi düştü

Türkiye’de sansür var mı

Türkiye’de zaman zaman tartışmaların konusu olan RTÜK, yılbaşı tavsiyesi ile büyük bir gündem yarattı. Hadi gelin kurum tarafından yapılan önerilere bir göz atalım.

RTÜK yılbaşı tavsiyesi yeni gündem oldu. Medya kuruluşları tarafından yapılan programlar, çoğu zaman büyük eleştiriler alabiliyor. Özellikle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bu konuda hem dizileri hem de programları sıkı bir şekilde takip ediyor. Türkiye’de yılbaşında başlayacak olan 4 günlük karantina nedeniyle, RTÜK yeni bir uyarıda bulundu. Buna göre karantina boyunca yayın akışları düzenli olarak kontrol edilmeli.

Eğlenceli faydalı ve bilgi veren yayınlara ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen kurum, karantina sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ayrıca bazı önemli açıklamalara da yer verildi.

RTÜK yılbaşı programlarına bazı önerilerde bulundu

RTÜK tarafından yapılan açıklamalarda, yeni yıl ile birlikte 4 gün boyunca karantinanın başlayacağı ve bu nedenle ailelerin bir arada olacağı söylendi. Televizyon programlarından ve dizilerden aile sıcaklığını yansıtacak faydalı yayınlar yapmaları istendi.

RTÜK yılbaşı tavsiyesi

Hem gençlerin hem de çocukların; fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek programlar bu nedenle önerilmiyor. 4 günlük süre içerisinde tüm aile fertlerinin rahat bir şekilde izleyebileceği programların olması gerektiği özellikle vurgulandı. Ayrıca bunun bir tavsiye niteliğinde olduğu belirtildi.

Kamusal sorumluluk ifadesine yer veren RTÜK, bu konuda daha denetimli olacaklarını söyledi. Medya hizmet sağlayıcılarının bu konuda hassasiyet göstereceklerini ayrıca belirtti. Yılbaşı için yayınlanacak programlara ceza kesilip kesilmeyeceği henüz net değil. Peki siz yılbaşı için yapılan RTÜK açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.