ROG Phone 9 İlk Kez Görüldü

ROG Phone 9

ASUS yeni oyun telefonu üzerinde çalışmalara şimdiden başladı. Merakla beklenen ASUS ROG Phone 9, bugün gelen sızıntıyla ilk kez görüldü.

Tayvanlı teknoloji devi ASUS akıllı telefon pazarında en aktif şirketlerden biri değil belki ama her yıl etkileyici bir iki telefon çıkararak adından söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle oyun telefonu olarak lanse edilen yüksek performanslı telefonlarıyla tanınan şirket, popüler ROG serisiyle adından söz ettiriyor. Hatırlarsanız şirket ROG Phone 8’i ocak ayında kullanıcılarla buluşturmuştu. Bu telefonun çıkışının üzerinden henüz birkaç ay geçmiş olsa da ASUS şimdiden ROG serisinin bir sonraki modeli üzerinde çalışmaya başladı.

2025’in başında piyasaya sürülmesi beklenen ROG Phone 9, bugün ilk kez internette görüldü. Gelen ilk bilgiler, ROG Phone 9 serisinde bir standart bir de Pro model olmak üzere iki farklı modelin olacağını gösteriyor.

Asus ROG Phone 8

2025’in başında çıkacak pek çok telefon gibi ASUS’un yeni amiral gemisi de Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak. Digital Stat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 4, son performans testlerinde 4.2 GHz işlemci hızına ulaştı. Bu da Apple A17 Pro’nun bile üstünde bir performans demek oluyor. Görünen o ki Qualcomm’un yeni yonga seti epey iddialı olacak.

Öte yandan telefonun ROG Phone 8’de gördüğümüz gelişmiş soğutma sisteminin daha da iyi bir versiyonunu kullanacağı söyleniyor. Bu da oyun meraklılarının daha uzun saatler kesintisiz oyun oynamasına olanak sağlayacak. ROG Phone serisi gibi oyun telefonu olarak kabul görmüş cihazlar için bu özellik büyük önem taşıyor.

Realme GT 6’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu