Microsoft Copilot+’lı İlk Oyun Bilgisayarları Yolda

Copilot AI

Microsoft Copilot+ PC’lerin bir kolu da oyun bilgisayarları olacak. Copilot+ destekli ilk laptopları NVIDIA, ASUS ve MSI ortaklığında geliştiriyor.

Yapay zeka alanında öncü şirketlerden biri olan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Surface etkinliğinde, Copilot+ PC’ler olarak tanımladığı yeni nesil laptoları tanıttı. Söz konusu bu laptoplar, Copilot benzeri yapay zeka programlarından en iyi şekilde faydalanacak şekilde tasarlanmıştı. İlk aşamada kendi Surface markası altında çıkaracağı Copilot+ PC’leri tanıtan şirket, diğer laptop üreticilerinin de bu teknolojiden faydalanacağını duyurdu. Nitekim pek çok laptop üreticisi şimdiden kendi Copilot+ PC’leri üzerinde çalışmaya başladılar.

Laptop alanında yaşanan bu değişimin oyun bilgisayarlarına da sıçraması uzun sürmedi. Copilot+ PC’lerin duyurulmasından kısa süre sonra şimdi de Copilot+ platformunu kullanan oyun bilgisayarları için hazırlıklara başlandı. Nvidia ve AMD, bu teknoloji kullanan oyun bilgisayarları çıkarmak için düğmeye bastı.

RTX AI PC oyun bilgisayarları

Bugün Tayvan’da gerçekleşen Computex etkinliğinde önemli açıklamalar yapan NVIDIA, ASUS ve MSI gibi şirketlerin RTX AI PC olarak adlandırdığı PC’ler üzerinde çalıştığını duyurdu. Oyun odaklı bu laptoplarda Copilot+ PC kategorisine girmelerini sağlayacak yapay zeka özellikleri olacak.

Bu RTX AI PC’ler, GeForce RTX 4070 ekran kartlarını kullanacak. Öte yandan bu PC’lerde güç verimliliğini arttıran özel çipler bulunacak. Bu sayede bu laptoplar Windows 11 AI PC destekli olacak. Öte yandan NVIDIA, bu laptopların AMD’nin Strix CPU’larını kullanacağını duyurdu. AMD bu yeni CPU’ları henüz detaylı şekilde tanıtmadı ama tanıtımlarının an meselesi olduğu biliniyor.

Realme GT 6’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu