Asus Zenfone 11 Ultra Tüm Detaylarıyla Görüldü

Asus Zenfone 11 Ultra

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Asus Zenfone 11 Ultra’nın tüm özellikleri belli olurken, telefonun yeni görselleri de sızdırıldı.

Tayvanlı teknoloji devi ASUS akıllı telefon pazarında en aktif şirketlerden biri değil belki ama her yıl etkileyici bir iki telefon çıkararak adından söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle oyun telefonu olarak lanse ettiği ROG modelleriyle adından söz ettiren şirket, ROG serisinin  yanı sıra Zenfone serisini yenilemeyi de ihmal etmiyor. Nitekim şirket bu yıl da Asus Zenfone 11 Ultra’yı kullanıcılarla buluşturacak. Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen telefon için bekleyiş sürerken gelen kapsamlı bir sızıntı, hem telefonun teknik özelliklerini ortaya çıkardı, hem de tasarımını gözler önüne serdi.

Normalde Zenfone serisinin üyeleri ROG modellerinden daha kompakt bir tasarıma sahip oluyordu. Oyun telefonu olarak tasarlanan ROG modelleri ise daha büyük ekrana sahip olurdu. Ancak görünen o ki Asus Zenfone 11 Ultra ile birlikte bu durum değişecek. Çünkü Zenfone 11 Ultra hem ROG Phone 8 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip, hem de ekran boyutuyla da bu telefona oldukça yakın. Telefonun teknik özellikleri de ROG Phone 8 ve 8 Pro ile oldukça benzer olacak.

Asus Zenfone 11 Ultra, Vivo, Realme ve Redmi’ye karşı Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak. Telefonda bu yonga setine, 16 GB LPDDR5X RAM ve 512 GB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefon 6.78 inçlik AMOLED LTPO bir ekrana sahip olacak. 1,080 x 2,400 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz. Bu ekranın üzerinde 32 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza üçlü bir kamera çıkıyor. Bu üçlü kameranın 50 megapiksellik ana lensi IMX890 sensörü kullanıyor. Ona 32 megapiksellik telefoto kamera ile 13 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

Son olarak bataryaya geldiğimizde karşımıza 5500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryada 65 W hızlı şarj özelliği ile 15 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Öte yandan sızdırılan görsel sayesinde telefonun renk seçeneklerini de görme şansı yakalıyoruz.

Asus Zenfone 11 Ultra

Samsung, Galaxy S24 Serisinden Beklentisini Yükseltti