Asus ROG Phone 6D performans testinde görüldü

Asus ROG Phone 6D

Yakında resmen tanıtılması beklenen ASUS ROG Phone 6D, AnTuTu performans testinde görüldü.

Akıllı telefon pazarında ASUS’un adını çok sık duymuyor olsak da şirket bu alanda da varlığını sürdürüyor. Tayvanlı teknoloji şirketi, yakın zamanda hem ROG Phone 6 ve 6 Pro’yu hem de Zenfone 9’u kullanıcılarla buluşturdu. Ancak şirketin bu çeyrekte çıkaracağı akıllı telefonlar bunlardan ibaret değil. Çünkü geçtiğimiz günlerde gelen bilgiler, ASUS ROG Phone 6D’nin de yakında piyasaya sürüleceğini göstermişti. Kısa süre önce ortaya çıkan ROG Phone 6D, bu kez de AnTuTu performans testinde görüldü.

Asus ROG Phone 6D

AnTuTu veri tabanında yer alan bilgilere göre Dimensity 9000+ yonga setinden güç alan ASUS ROG Phone 6D, piyasadaki en güçlü telefonlardan biri olacak. Hatta belki de en güçlüsü olacak. Çünkü hatırlarsanız AnTuTu’nun son paylaştığı en güçlü telefonlar listesinin zirvesinde Asus ROG Phone 6 Pro yer alıyordu. ROG Phone 6D’nin AnTuTu puanı 6 Pro’dan bile daha yüksek. Bu yüzden çıktığı zaman zirveyi 6 Pro’dan alacak.

MediaTek’in Dimensity 9000+ yonga setini kullanan ROG Phone 6D’nin Snapdragon 8+ Gen 1’den güç alan 6 Pro’dan daha iyi performans vermesi, bu neslin yonga seti savaşında Qualcomm’un bir adım kaldığını gösteriyor ki bu pek rastlamadığımız bir tablo. Genelde MediaTek geride kalan taraf olurdu. Ancak Dimensity 9000+ performansıyla göz dolduruyor. Çünkü Dimensity 9000+’lı 6D’nin AnTuTu’dan aldığı CPU puanı, en yakın Snapdragon’lu telefondan bile yüzde 15 daha yüksek.

The Rings of Power dizisinden yeni fragman