Asus ROG Phone 7 Ultimate özellikleri sızdırıldı

Asus ROG Phone 7 Ultimate

Çıktığında piyasadaki en güçlü telefon olarak zirveye yerleşmesi beklenen Asus ROG Phone 7 Ultimate’ın özellikleri sızdırıldı.

Akıllı telefon pazarında ASUS’un adını çok sık duymuyor olsak da şirket bu alanda da varlığını sürdürüyor. Tayvanlı teknoloji şirketi, özellikle oyun telefonlarıyla zaman zaman adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz yıl ROG Phone 6 Pro, Zenfone 9 ve Rog Phone 6D Ultimate gibi dikkat çekici telefonları kullanıcılarla buluşturan ASUS, çok yakında akıllı telefonlarına yenilerini klemeye hazırlanıyor.

Son dönemde çeşitli sızıntılar ve söylentilerle karşımıza çıkan Asus ROG Phone 7 serisinin en güçlü üyesi olması beklenen Asus ROG Phone 7 Ultimate, dün yeni bir sızıntıya daha konuk oldu. Bu sızıntı sayesinde telefonun teknik özellikleri hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

ASUS ROG Phone 7D

Asus ROG Phone 7 Ultimate tahmin edeceğiniz üzere Snapdargon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak. Telefonun en üst versiyonunda RAM kapasitesinin 16 GB olacağı söyleniyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 512 GB olacak.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamere çıkıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksellik IMX766 olacak. Ona 13 megapiksellik geniş açılı lens ve 8 megapiksellik makro kamera eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel olacak.

ROG Phone 7 gibi 7 Ultimate da 6.8 inçlik Full HD+ bir AMOLED ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenileme hızının 165 Hz olacağı söyleniyor ki bu da telefonu piyasadaki en iyilerden biri, hatta en iyisi yapacaktır. Öte yandan telefonun 65 W şarj hızına sahip 6000 mAh’lık bir bataryadan güç alacağı belirtiliyor. Tüm bu özellikler, 13 Nisan’da telefonun resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte kesinleşmiş olacak.

Hackerlar Bitcoin ATM’lerini boşalttı