Elon Musk: “Robotaksi üretimi 2024 yılında başlayacak”

Robotaksi

Sürücüsüz araç projesi robotaksi hakkında konuşan Elon Musk, robotaksilerin seri üretimine 2024 yılında başlamayı planladıklarını açıkladı.

Gün geçmiyor ki Elon Musk yeni bir açıklamayla teknoloji dünyasının gündemine oturmasın. Şu sıralar özellikle Twitter’ı satın almak için yaptığı teklifle teknoloji dünyasının gündemine oturan Musk, bir yandan Twitter’ı satın almak için girişimlerini sürdürürken, bir yandan da yardımcı robotlar ve neurolink gibi çılgın projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Musk’ın bu çılgın projelerinden biri de “robotaksi”ler.

Elon Musk, dün Tesla yatırımcıları ile buluştuğu etkinlikte, pedalları ya da direksiyonu olmayan, sürücüsüz robotaksinin seri üretimine 2024’te başlamayı planladıklarını açıkladı.

Elon Musk attığı bir tweet yüzünden problem yaşıyor

Musk, bu sürücüsüz araçların Tesla’nın büyümesi için kritik olduğunu düşünüyor. Musk’a göre birkaç yıl sonra şirketin başlıca gelir kaynaklarından biri bu sürücüsüz araçlar olabilir.

Ancak Musk’ın bu araçların seri üretimine 2024’te başlayacakları açıklamasını biraz fazla iddialı bulanlar da var. Çünkü bu demek oluyor ki şirket önümüzdeki iki yıl içinde bu araçların tasarımını kusursuz hale getirecek, başarıyla test edecek sonra da yollara çıkabilmeleri için ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden çeşitli izinleri alacak.

Şirketin bunu yapabilmesi için sürücüsüz araçların güvenli olup olmadığına dair tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekiyor. Çünkü dün Musk’ın da açıkladığı gibi Tesla’nın sürücüsüz araçlarında ne direksiyon ne de pedal bulunacak. Yani tüm kontrol otopilotta olacak ve yolcular istese de aracın gidişine müdahalede bulunamayacak.

Uncharted’ın yaratıcısı yeni bir Star Wars oyunu hazırlıyor