Uncharted’ın yaratıcısı yeni bir Star Wars oyunu hazırlıyor

Star Wars oyunu

Uncharted serisinin efsanevi yaratıcısı Amy Hennig, yeni bir Star Wars oyunu hazırlıyor. Hikaye odaklı bir macera oyunu bizleri bekliyor.

Sinemada aradığını bulamamış olsa da şu sıralar televizyon dizileri ile başarılı bir gidişat yakalayan Star Wars, oyun dünyasında da en verimli dönemlerinden birini geçiriyor. Bir yandan oyun severler tarafından beğeniyle karşılanan Star Wars Jedi: Fallen Order’ın devam oyunu için hazırlıklar sürerken, bir yandan da Star Wars: Knights of the Old Republic’in yeni versiyonu hazırlanıyor. Ancak hazırlık aşamasındaki Star Wars oyunları bunlarla sınırlı kalmıyor. Yeni bir Star Wars oyunu da Uncharted’ın yaratıcısından geliyor.

star wars

Skydance New Media ve Lucasfilm Games ortaklığında hazırlanan oyun resmi olarak duyuruldu. Oyunun hikaye odaklı bir aksiyon-macera oyunu olacağı açıklandı. Projenin başında ise Uncharted serisinin efsanevi yaratıcısı Amy Hennig’in olacağı duyuruldu. Hennig’in başında bulacağı projenin hikaye odaklı olması kimse için şaşırtıcı olmayacaktır elbette. Amy Hennig ve “hikaye odaklı macera oyunu” ifadeleri bir araya geldiğinde, ortaya heyecan verici bir Star Wars oyununun çıkacağını tahmin etmek güç değil. Tabii projenin epey yükselen bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını bekleyip göreceğiz.

Bu yeni proje Amy Hennig’in Star Wars ile ilk dansı değil. Hennig daha önce Star Wars evreninde geçen bir oyun hazırlamak için Visceral Games ile anlaşmıştı. Ancak bu oyun bir türlü hayata geçirilemedi ve 2017 yılında da tamamen iptal edildi. Ancak görünen o ki Hennig geç de olsa isteğine kavuşacak ve Star Wars evrenine yeni bir oyunla giriş yapacak.

Yeni duyurulan bu oyun için ne kadar beklememiz gerekeceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Çünkü şu an için bir yayın tarihi açıklanmadı. Ancak mayıs ayı sonunda düzenlenecek olan Star Wars Celebration Anaheim etkinliğinde bu konuda daha fazla detay paylaşılabilir.

Netflix abone kaybetmeye başladı