Apple Rusya kararı yüzünden davalık oldu

Apple Rusya

Apple Rusya’dan çekilme kararı nedeniyle davalık oldu. Apple Pay’in ülkeden çekilmesi sonucu zarara uğradıklarını söyleyen bir grup, şirkete dava açtı.

Bildiğiniz gibi Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından pek çok şirket Rusya’ya karşı tavır almış, bunun sonucu olarak ülkedeki hizmetlerini durdurma kararı almıştı. Rusya’daki faaliyetlerini durduran bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple’dı. Ancak Apple’ın bu kararı başını ağrıtabilir.

Apple Rusya’dan çekilme kararı aldığında ülkede sunmayı bıraktığı hizmetlerden biri de Apple Pay oldu. Ancak Rusya’da yaşayan bir grup insan, şirketin bu kararının kendilerini finansal olarak zarara uğrattığını öne sürerek Amerikalı teknoloji şirketine dava açtı. Üstelik Apple Pay’in ülkede kullanıma kapatılması nedeniyle mağdur olan diğer Rusyalıların da bu toplu davaya katılması isteniyor.

Apple M2 çipli dokuz Mac modelini test etmeye başladı

Dava açan Rusyalıları temsil eden avukat, müvekkillerinin Apple’ın kararı yüzünden manevi zarara uğradığını söylüyor. Bu zararın karşılanması için yüklü bir miktarın ödenmesi gerekeceğini savunuyor. Apple’ın kararı ile haklarının ihlal edildiğine inanan insanların da bu davaya destek vermesi için çağrıda bulunuyor.

Ancak Amerika’nın aldığı ambargo kararı gereği Apple Rusya’daki tüm faaliyetlerini durdurmak zorunda olduğu için, bu davada Rusyalı kullanıcıların haklı bulunmasının çok zor olduğu söyleniyor. Ancak yine de toplu bir davaya konu olması Apple açısından bir PR sorunu yaratabilir. Şirketin bu davayı nasıl ele alacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Uncharted’ın yaratıcısı yeni bir Star Wars oyunu hazırlıyor