Resident Evil serisi peynir ekmek gibi satıyor

resident evil

Capcom satış listesini güncelledi. Resident Evil serisinin eski oyunları ilgi görmeye devam ediyor.

Capcom’un platin olarak nitelendirdiği satış listesi var. Bu listede milyonlar satan oyunlar bulunuyor. Japon geliştirici listeyi güncelledi ve yeni rakamları paylaştı. Açıklanana göre Resident Evil Village çıktığından bu yana dünya çapında toplamda 8.7 milyon adet sattı. RE Village’in satışları bu sene başında 8.3 milyondu. Fakat oyun 2023 içinde 400 bin kopya daha satmayı başardı.

Resident Evil 7’nin çıkmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen satışları artmaya devam ediyor. RE7 bu sene içinde 300 bin kopya daha satarak toplamda 12.7 milyon adede yükseldi.

resident evil

RE2 Remake 13.1 milyon, RE3 Remake 8 milyon ve RE4 Remake ise 5.45 milyon adet sattı. Eleştirmenlere göre RE4 Remake daha uzun dönemde RE7 ve RE2 Remake’in satışlarını geçebilir.

Sızıntılarla tanınan Dusk Golem de Resident Evil 9’un muhtemelen 2024’te duyurulup, 2025’te piyasaya sürüleceğini belirtti. Eski tarihli bir söylentide Resident Evil 9’un 2025’te çıkabileceği ileri sürülmüştü. Dusk Golem bununla birlikte Capcom’un 2023 sonunda büyük bir oyun duyurusu yapacağını ve söz konusu gizemli oyunu 2024 sonbaharında çıkaracağını söyledi. Fakat oyunun ne olduğunu açıklamadı. Ünlü sızıntı kaynağı Capcom’un RE serisiyle ilgili planlarını bildiğini, ancak yeni oyunların çoğunun uzak gelecekte olduğunu da sözlerine ekledi. Dusk Golem’in sicili oldukça sağlam. Mesela Silent Hill 2 Remake ve diğer Silent Hill oyunlarının duyurulacağını daha önce açıklamıştı.

Diablo 4 oyuncularını heyecanlandıran güncelleme