Capcom’un Resident Evil Güncellemesi Tepki Çekti

resident evil 1

Capcom, Resident Evil Revelations için güncelleme yayınladı. Fakat ünlü oyun stüdyosu bu güncelleme yüzünden eleştiri bombardımanına tutuldu.

Birkaç gün önce Resident Evil Revelations (Kısaca RE) güncellendi, ancak bu güncelleme oyuna DRM ekleyip, performansı etkilediği için kullanıcılardan tepki çekti. Oyuna Steam’de olumsuz yorumlar gelmeye başladı. Konu Reddit, ResetEra gibi topluluklarda da konuşuldu. DRM aslında korsanın önüne geçmeyi amaçlayan bir koruma sistemi. Ama DRM sonrası Resident Evil Revelations’ın performansı düştü ve modlar çalışmamaya başladı. Capcom kısa süre içinde güncellemeyi geri çekti. Japon şirket yaptığı açıklamada, “Gözlemlenen bir sorun nedeniyle güncellemeyi geri aldık. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Problem çözüldüğünde güncellemeyi yeniden yayınlayacağız. İş birliğiniz ve sabrınız için teşekkür ederiz” dedi.

Oyuncular Capcom’un güncellemeyi temelli olarak iptal etmesini istiyor. Kullanıcıların birçoğu çıkalı neredeyse 12 yıl olacak RE Revelations’a DRM’in eklenmesini saçma buluyor. Özellikle modlalamanın bundan etkilenmesi kullanıcıların hoşuna gitmedi.

resident evil

2024’te yeni bir RE oyunu görmeyebiliriz. Ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem, Capcom’un bu sene RE planı olmadığını iddia etti. Dusk Golem şirketin planlarını bildiğini ve en yeni RE’nin 2025’ten önce gelmeyeceğini söyledi.

Capcom’un platin olarak nitelendirdiği satış listesi var. Bu listede milyonlar satan oyunlar bulunuyor. Japon geliştirici listeyi güncelledi ve yeni rakamları paylaştı. Açıklanana göre RE Village çıktığından bu yana dünya çapında toplamda 8.7 milyon adet sattı. RE Village’in satışları bu sene başında 8.3 milyondu. Fakat oyun 2023 içinde 400 bin kopya daha satmayı başardı.

RE7’nin çıkmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen satışları artmaya devam ediyor. RE7 bu sene içinde 300 bin kopya daha satarak toplamda 12.7 milyon adede yükseldi. RE2 Remake 13.1 milyon, RE3 Remake 8 milyon ve RE4 Remake ise 5.45 milyon adet sattı. Eleştirmenlere göre RE4 Remake daha uzun dönemde RE7 ve RE2 Remake’in satışlarını geçebilir.

Apple’ın Mac Satış Performansı Ortaya Çıktı