Resident Evil Serisi Adeta Para Basıyor

re

Kült oyun serisi Resident Evil’ın satışları dönüm noktasına ulaştı. Capcom’un paylaştığı rakamlar satışların iyi gittiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Resident Evil 4 Remake’in 6.48 milyon gibi etkileyici satış rakamına ulaştığı ortaya çıkmıştı. Ancak Capcom’un güncellediği platin listesine göre Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 Remake de iyi satmaya devam ediyor. 2019 piyasaya sürülen RE2 Remake 13.6 milyonluk satışa imza attı. RE3 Remake ise toplamda 8.4 milyon kopya sattı. RE serisinin toplam satışları da 150 milyondan 154 milyona yükseldi.

resident evil 1

Ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem, Capcom’un RE serisi hakkındaki planlarını açığa çıkardı. Dusk Golem, Discord’ta kısa ve öz bir açıklama yapıp, “Capcom, RE9 dahil olmak üzere şu anda 5 yeni RE oyunu geliştiriyor” dedi. Japon oyun stüdyosunun yeni RE oyunları üzerinde çalıştığına dair ufak tefek söylentiler gündeme gelmişti. Fakat Dusk Golem bu durumu tam anlamıyla onaylamış oldu. Bu arada Dusk Golem, RE Village, Silent Hill 2 Remake’in dahil olduğu birçok oyunu resmi duyurudan önce sızdırdı. Sicili oldukça sağlam.

RE9 dışında üzerinde çalışılan RE oyunlarının tam olarak ne olduğu belli değil. Bu konuda farklı tahminler var. RE5 Remake ve RE Code: Veronica Remake’in geliştirilmekte olan projeler arasında bulunduğu yorumları yapılıyor. Ayrıca çalışılan oyunlar içinde yan hikayeye sahip yeni bir yapımın da olduğu söyleniyor ki, burada artı parantez açmak gerekli. 2022’de Capcom’un RE serisine farklı bir senaryoyu ele alan yeni oyun eklemek istediğine dair raporlar yayınlanmıştı.

“Silent Hill 2 Remake Videosundan Sorumlu Olan Konami”