Resident Evil 4 Remake’in demosu bu tarihte gelebilir

resident evil 4

Capcom’un merakla beklenen oyunu Resident Evil 4 Remake, son dakikada terslik olmazsa 24 Mart’ta piyasaya sürülecek. Oyunun demosu da resmi olarak onaylandı, ancak demonun çıkış tarihi tam olarak belli değildi. Şimdi ise demo için bir tarih ortaya çıktı. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Resident Evil 4 Remake veya kısaca RE4R birkaç senedir kapalı kapılar ardında geliştiriliyordu, hakkında birçok dedikodu çıkmıştı. Geçtiğimiz sene haziran ayında PlayStation State of Play etkinliğinde oyunun ilk teaser fragmanı yayınlandı ve resmi duyuru gerçekleşti.

Şimdiye kadar oyunla ilgili yapılan açıklamalar, paylaşılanlar oyuncuların iştahını kabartmış durumda. Capcom yaptığı tanıtımlarla heyecanı yüksek tutmayı başardı. Şubat ayı sonlarında yeni bir State of Play etkinliği yapıldı ve burada RE4R’nin yeni videosu paylaşıldı. Oyunun çıkışından önce demonun yayınlanacağı belirtildi.

RE4 Remake demo ne zaman çıkacak?

Resident Evil 4 Remake’in demosu 9 Mart tarihinde çıkabilir. Çünkü Capcom, 9 Mart’ta özel bir etkinlik yapacak. Şirket Resident Evil 4, Monster Hunter Rise, Ghost Trick: Phantom Detective gibi birkaç oyun hakkında yeni duyurular yapacak. Bu etkinlik sonra demonun yayınlanması bekleniyor. Bir kaynak ise demonun 10 Mart’ta çıkacağını söyledi. Etkinlikten belki bir gün sonra da demo yayınlanabilir.

resident evil 4

Oyundaki yenilikler nedir?

Belirtilenlere göre oyunda Quick Time Event’lar(QTE) kaldırıldı, yerine yan görevler eklendi. QTE’yi kısaca açıklayacak olursak, ekranda belirli sırayla çıkan tuş simgelerine göre gamepad’teki düğmelere basmaya deniliyor. Bu özellik sadece gamepad’le değil, dokunmatik ekranlı cihazlarda da kullanılıyor.

Yan görevler haritada mavi olarak gösterilecek. Bulmaca çözmek, enfekte olmuş NPC’yi öldürmek vs… gibi çeşitli görevlerden oluşacak.

RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Bıçaklar sınırlı sayıda olacak ve zamanla kırılacak. Bununla birlikte Ashley bir düşman tarafından kaçırıldığında oyuncu bıçak kullanarak, Ashley’nin kaçırılmasını engelleyebilecek.

Resident Evil 4 Remake, 24 Mart tarihinde PC, PS5, PS4 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

Neuralink’in insanlarda test edilmesine izin verilmedi