Resident Evil 4 Remake satışları 5 milyonu geçti

resident evil

Resident Evil 4 Remake ve Street Fighter 6’nın satışları ortaya çıktı. Japon oyun stüdyosu satışlardan memnun.

Capcom’un yeni finansal raporuna göre Resident Evil 4 Remake şimdiye kadar 5.45 milyon adet satmayı başardı. Haziran’da piyasaya sürülen Street Fighter 6 da 2.47 milyon adet sattı. Satışlar geçen seneye göre 21.3 milyon adetten 22.6 milyona yükseldi. Satış ve kârın artmasında dijital sürümlerin rolü büyük. Japon geliştiricinin dijital satışları artırmak için yeni stratejiler geliştiriyor. Capcom genel olarak satışlardan memnun olduğunu belirtti. Şirketin 2023 satış tahminleriyle ilgili herhangi bir değişiklik yok.

Resident Evil 4

Resident Evil 4 Remake’in DLC’si Separate Ways kısa süre önce yayınlandı. Ancak ilginç bir iddia var. Resident Evil 4 Remake’e Separate Ways dışında ek başka bir hikaye DLC’si daha gelebilir. İsimsiz sektör kaynakları tarafından ileri sürülenlere göre Capcom en baştan beri RE4’ün hikayesinden farklı detaylar sunmak istiyormuş. Bu yüzden de yeni bir hikaye DLC’sinin çıkabileceği söyleniyor.

Sızıntılarla tanınan Dusk Golem de Resident Evil 9’un muhtemelen 2024’te duyurulup, 2025’te piyasaya sürüleceğini belirtti. Eski tarihli bir söylentide Resident Evil 9’un 2025’te çıkabileceği ileri sürülmüştü. Dusk Golem bununla birlikte Capcom’un 2023 sonunda büyük bir oyun duyurusu yapacağını ve söz konusu gizemli oyunu 2024 sonbaharında çıkaracağını söyledi. Fakat oyunun ne olduğunu açıklamadı. Ünlü sızıntı kaynağı Capcom’un Resident Evil serisiyle ilgili planlarını bildiğini, ancak yeni oyunların çoğunun uzak gelecekte olduğunu da sözlerine ekledi. Dusk Golem’in sicili oldukça sağlam. Mesela Silent Hill 2 Remake ve diğer Silent Hill oyunlarının duyurulacağını daha önce açıklamıştı.

TikTok ilk canlı küresel müzik etkinliğini duyurdu