Resident Evil 9’un çıkış tarihi sızdı

123 21

Resident Evil 9’un uzun zamandır geliştirme aşamasında olduğu biliniyor. Fakat oyunla ilgili olarak şimdiye kadar çok az bilgi ortaya çıkmıştı. Sızıntılarla tanınan Dusk Golem, RE9’la ilgili yeni detaylar paylaştı.

Dusk Golem’e göre Resident Evil 9, muhtemelen 2024’te duyurulacak ve 2025’te piyasaya sürülecek. Şöyle bir dip not ekleyelim, eski tarihli bir söylentide Resident Evil 9’un 2025’te çıkabileceği ileri sürülmüştü. Dusk Golem bununla birlikte Capcom’un 2023 sonunda büyük bir oyun duyurusu yapacağını ve söz konusu gizemli oyunu 2024 sonbaharında çıkaracağını söyledi. Fakat oyunun ne olduğunu açıklamadı. Ünlü sızıntı kaynağı Capcom’un Resident Evil serisiyle ilgili planlarını bildiğini, ancak yeni oyunların çoğunun uzak gelecekte olduğunu da sözlerine ekledi. Dusk Golem’in sicili oldukça sağlam. Mesela Silent Hill 2 Remake ve diğer Silent Hill oyunlarının duyurulacağını daha önce açıklamıştı.

resident evil 9

Diğer yandan Capcom’un Resident Evil 4 Remake için Separate Ways DLC’sini ne zaman yayınlayacağı merak ediliyor. Separate Ways, orijinal oyunda ana hikayenin arkasında ne gibi detayların döndüğünü anlatan, birkaç saatlik oynanış sunan alternatif bir senaryoydu. Oyuncular Ada Wong karakterini yönetiyordu. Ancak Japon oyun stüdyosu bu ek senaryoyu Resident Evil 4 Remake’te çıkardı. Söylenenlere göre Separate Ways sonbaharda çıkacak. Tabii ki bu DLC’nin ücretli olması bekleniyor. Kısa süre önce yayınlanan The Mercenaries DLC’sinde de oynanabilir karakter olarak Ada Wong ve Albert Wesker yok. Orijinal yapımda The Mercenaries modunda söz konusu iki karakter de vardı.

İlginç bir iddia daha var. Resident Evil 4 Remake’e Separate Ways dışında ek başka bir hikaye DLC’si daha gelebilir. İsimsiz sektör kaynakları tarafından ileri sürülenlere göre Capcom en baştan beri RE4’ün hikayesinden farklı detaylar sunmak istiyormuş. Bu yüzden de yeni bir hikaye DLC’sinin çıkabileceği söyleniyor. Sonuç olarak Dusk Golem’in dedikleri de dahil olmak üzere tüm bunların birer söylenti olduğunu unutmamak lazım.

Realme Pad 2 resmen açıklandı