Reklamlı Netflix fiyatı ne kadar olacak?

Netflix Microsoft ile iş ortaklığı yapıyor

Netflix’in son zamanlarda konuşulan en önemli yeniliği olan reklamlı abonelik sistemi hakkında çok önemli iddialar söz konusu.

Reklamlı Netflix fiyatı ne kadar olacak? Bir dönem dünyanın en çok kullanıcıya sahip video akış platformu olan ancak sonrasında bunu Disney’e kaptıran Netflix, koltuğunu geri alma konusunda kararlı. Hatırlayacağınız üzere özellikle son iki ayda ciddi kullanıcı kaybı yaşayan dijital platform, henüz kötü gidişin sona erip ermediğini de net olarak bilmiyor. Bununla birlikte Amerikalı medya devinin uzun sayılabilecek bir süredir üzerinde çalıştığı reklamlı abonelik sistemi ise, kaybettiği kullanıcıların bir kısmını geri kazanmasını sağlayabilir.

netflix oyunları

Peki Netflix’in reklamlı abonelik sistemi aylık ne kadarlık bir ücretle satışa sunulacak? Açıkçası bugüne kadar reklamlı abonelik sisteminin aylık bedeli hakkında ortaya atılan rakamlar, sadece birer tahminden ibaretti. Ancak bugün telaffuz edilen rakamlar, Netflix’e yakın bir kaynak tarafından servis edildiği için ciddiye alınabilir.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Reklamlı Netflix fiyatı ne kadar olacak?

Buna göre söz konusu kaynaktan gelen bilgilere göre, Netflix’in reklamlı abonelik sisteminin aylık fiyatı 8 dolar civarı bir fiyat olması bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Netflix abonelik paketlerinin 10 dolardan başladığı düşünüldüğünde, reklam izlemekle alakalı bir sorununuz yoksa, bu platform için aylık %20 daha az ödeme şansını yakalayabilirsiniz.

Netflix son çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybetti

Öte yandan Netflix’in ülkemizdeki aylık ücreti ise 38-TL’den başlıyor. Elbette ki söz konusu kaynağın doğrudan Türkiye için verdiği bir fiyat yok. Ancak Amerikalı teknoloji devinin indirim oranı olan %20’yi ülkemizde de korumak istemesi halinde, fiyatın 25-TL ile 30-TL arasında olacağını tahmin edebiliriz.

Samsung Galaxy S22 sahiplerine müjdeli haber