Nvidia ekran kartı satışlarında başa sarıyor

GeForce NOW kütüphanesi güncellendi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan ve oyunculara yönelik grafik işlemciler pazarının lider isimlerinden biri konumunda bulunan Nvidia düşüş trendine girmiş olabilir.

Nvidia ekran kartı satışlarında başa sarıyor. Yılın ilk çeyreğinde açıkladığı verilerle tarihi bir gelir düzeyine ulaşan ve hem finansal karlılık hem de net karlılık konularında yatırımcılarını fazlasıyla tatmin eden Nvidia, devam eden süreçte ilk çeyrek başarısından çok daha uzakta kalacağa benziyor. Buna göre şirketin ikinci çeyrekte hedeflediği 8,10 milyar dolarlık beklentisi, gerçek rakamların açıklanmasıyla ancak ufukta bir hayal olarak kaldı.

nvidia harici ekran kartı

Nvidia tarafından açıklanan verilere göre şirket ikinci çeyrekte ancak 6,7 milyar dolarlık gelir elde edebildi. Üstelik bir sonraki çeyrekte de bu düşüşün devam etmesi ve hasılatın 6 milyar doların altına gerileyerek 5,9 milyar dolara düşmesi bekleniyor. İşin garibi, şirket için en önemli olan sektörlerin başında gelen oyun pazarında hiç beklenmedik derecede bir düşüş görüldü.

rghrt

Nvidia ekran kartı satışlarında başa sarıyor

Paylaşılan verilere baktığımızda, oyun departmanının gelirlerinin %33 gibi son derece büyük bir oranda gerilediği ve yalnızca 2,04 milyar dolar olarak gerçekleştiği görüldü. Bu başarısızlığın sebebi olarak bilgisayarlar satışlarının ve tabi doğal olarak ekran kartlarına olan talebin azalmasını gösteren Nvidia, üçüncü çeyrekte de bu gerilemenin yaşanmaya devam edebileceğini belirtti.

Ethereum madencilik gelirleri düşüşte

Bununla birlikte şirketi kurtaran departman ise veri merkezi oldu. Nitekim bu alanda geçtiğimiz çeyreğe göre %60’ı bulan oranda gelir artışı yaşayan şirket, sadece veri merkezi pazarından 2 milyar doların üzerinde parayı kasasına koymayı başardı.

Galaxy Tab Active 4 Pro için geri sayım başladı