Just Cause’un Yapımcısı Zor Günler Geçiriyor

Just Cause 4

Bir dönemin popüler oyunları arasında yer alan Just Cause’un arkasındaki şirket olan Avalanche Studios Group, iki oyun stüdyosunu birden kapatıyor.

Bir dönemin ne popüler açık dünya oyunları arasında yer alan Just Cause serisi, uzun süre satış rakamlarıyla yapımcısının yüzünü güldürdü. Ancak zaman geçtikçe bu serinin popülerliği düştü. Son çıkan oyunlar pek beğenilmeyince, seri eski günlerini arar oldu. Just Cause serisinin yaşadığı bu kan kaybı, bu serinin arkasındaki şirket olan Avalanche Studios Group’u da etkiledi. Son dönemde neredeyse tüm oyun dünyasını etkileyen finansal durgunlukla baş etmekte zorluk çeken Avalanche Studios Group, iki stüdyosunu birden kapatma kararı aldı. Oysa bu stüdyolardan biri sadece birkaç ay önce açılmıştı.

just cause 4

Avalanche Studios Group sadece bu iki stüdyoyu kapatmakla kalmayacak, aynı zamanda bu stüdyolarda çalışan tüm ekiplerle de yolunu ayıracak. Böylece şirketin iş gücü yaklaşık yüzde 9 küçülmüş olacak. Ana merkezleri İsveç’te bulunan şirketin kapattığı iki stüdyo, New York ve Montreal’deki stüdyoları olacak. Şirket Stockholm, Malmö ve Liverpool’daki stüdyolarında ise çalışmalarını sürdürecek.

Şirket şu sıralar Contraband adlı yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Contraband’in, 1970’lerde geçeceği ve oyuncuların kaçakçılık yaptığı bir co-op oyunu olacağı söyleniyor. Oyunun çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı. Ancak Contraband’in daha çıktığı gün Xbox Game Pass’e geleceği biliniyor.

Realme GT 6’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu