Poco F7 Ultra, Redmi K80’in küresel versiyonu olabilir

poco ultra 2

Temmuz ayında Poco’nun Poco F7 serisi üzerinde çalışmaya başladı ortaya çıkmıştı ve serinin Pro modeli IMEI veritabanında görülmüştü. Gelen yeni bilgilere göre, Poco F7 serisinin zirvesinde Poco F7 Ultra adında bir modelin yer alabileceğini gösteriyor.

24122RKC7G model numarasına sahip olan Poco F7 Ultra, bir X (eski Twitter) kullanıcısı tarafından tespit edildi ve bu model, Poco F7 Pro’nun yanında listelendi. İlginç bir şekilde, Poco F7 Ultra’nın model numarası, Redmi K80 ile örtüşüyor. Bu durum, Poco F7 Ultra’nın Redmi K80’in yeniden markalanmış bir versiyonu olabileceğine işaret ediyor.

Redmi K80

‘in Beklenen Özellikleri

Redmi K80’in, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ile güçlendirilmesi bekleniyor. Bu, amiral gemisi performansına odaklanan Poco F7 Ultra’nın da benzer bir işlemci kullanacağı anlamına geliyor.Önceki raporlara göre cihazda, TCL tarafından üretilecek olan 2K düz OLED ekran yer alacak. Yüksek çözünürlük ve canlı renkler, özellikle oyun ve medya tüketimi için mükemmel bir deneyim sunacak.Redmi K80’in arka kamera kurulumunda telefoto lens ile makro çekim desteği bekleniyor. Bu, F7 Ultra’nın da fotoğrafçılık açısından güçlü bir cihaz olacağını gösteriyor.

Poco F7 Ultra

Batarya ve Şarj Performansı

Redmi K80 ve Poco F7 Ultra’nın 6500mAh batarya ile gelmesi bekleniyor. Bu, 2024 yılında büyük bataryalara yönelik artan talebi yansıtan bir trendin parçası. Redmi’nin diğer cihazlarına bakıldığında, F7 Ultra’nın da hızlı şarj desteği sunması muhtemel. Örneğin, Redmi Note 14 Pro+ modeli bile 6200mAh bataryaya ve hızlı şarj teknolojisine sahip.

Yeni F7 Ultra’dan IP68 veya IP69 suya ve toza dayanıklılık sertifikası bekleniyor. Redmi Note 14 Pro gibi daha uygun fiyatlı modellerde bile IP69 sertifikası yer alırken,  F7 Ultra’nın da dayanıklılık konusunda iddialı olması bekleniyor.

poco ultra

Eğer F7 Ultra, gerçekten Redmi K80’in küresel versiyonu olarak çıkarsa, bu cihaz amiral gemisi seviyesindeki özellikleri daha uygun bir fiyata sunabilir. Aynı yonga setini ve ekranı kullanan Redmi K80 Pro modeliyle birlikte piyasaya sürülmesi planlanan Poco F7 Ultra, Snapdragon 8 Elite işlemci yerine Snapdragon 8 Gen 3 ile gelecek. Ancak şarj ve pil kapasitelerinde Pro modelden bazı farklılıklar görebiliriz.

Poco F7 Ultra’nın IMEI veritabanında görünmesi ve sertifikasyon sürecine girmesi, cihazın küresel lansmanının yaklaştığına işaret ediyor. Poco F7 serisi, kullanıcıların uygun fiyatlı ve yüksek performanslı telefon beklentilerini fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

Honor Magic 7 serisinin ilk görüntüleri ortaya çıktı