Redmi A3x Tüm Detaylarıyla Görüldü

Redmi A3x

Redmi’nin çok yakında piyasaya süreceği yeni bütçe dostu akıllı telefonu Redmi A3x, gelen son sızıntıyla birlikte tüm detaylarıyla görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, alt markası Redmi’den yeni telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Son dönemde Turbo ve Note gibi serilere yeni modeller ekleyen Redmi, çok yakında A serisini yenileyecek. Bir süredir gündemde olan Redmi A3x’e dair sızıntıların sıklaşması, telefonun çıkışının iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor. Bugün A3x ile ilgili sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Gelen bu sızıntıyla birlikte telefona dair neredeyse tüm detaylar netlik kazandı.

Redmi A3x, beklendiği gibi Redmi A3 ile oldukça benzer bir tasarıma ve özelliklerle geliyor. Telefon 6.71 inçlik LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Ekranın üzerinde Corning Gorilla Glass 3 kaplama bulunuyor.

Redmi A3x 2

Hatırlarsanız Redmi A3, MediaTek’in Helio G36 yonga setini kullanıyordu. A3x ise Unisoc yonga setlerine geçiyor Unisoc T603 yonga setini kullanıyor. Telefon 3 GB RAM’le geliyor ama Xiaomi sanal RAM ile bunun 4 GB’a çıkarılabildiğini söylüyor. Öte yandan Çinli telefon üreticisi paylaşılan veriler, A3x’in AnTuTu’da A3’e benzer bir skor aldığını gösteriyor. Bütçe dostu bu model için kayda değer bir başarı.

Telefonun arka yüzünde çift arka kamera bulunuyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona bir yardımcı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 5 megapiksel.

Redmi A3x 1

Telefon 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alıyor ama bu bataryanın şarj hızı şimdilik netlik kazanmış değil. Telefonun işletim sistemi ise beklendiği üzere Android 14 olacak.

Elektrikli Otomobiller Yayalar İçin Daha Tehlikeli