Redmi A3x Piyasaya Sürüldü; Fiyatıyla İddialı

Redmi A3x

Xiaomi, yeni bütçe dostu telefonu Redmi A3x’i piyasaya sürdü. Global pazara sunulan telefon, fiyatıyla oldukça iddialı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, daha çok amiral gemisi ve orta segment telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da zaman zaman alt markası Redmi’den bütçe dostu telefonlar da çıkarıyor. Redmi’nin bu bütçe dostu telefonlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde dev bir sızıntıya konu olan Redmi A3x, bugün piyasaya sürüldü. Xiaomi, özellikle fiyatıyla oldukça iddialı olan yeni telefonunu daha çıkışta global pazara sunuyor.

Redmi A3x, beklendiği gibi Redmi A3 ile oldukça benzer bir tasarım ve özelliklerle geliyor. Telefon 6.71 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Ekranın üzerinde Corning Gorilla Glass 3 kaplama bulunuyor.

Redmi A3x 3

Hatırlarsanız Redmi A3, MediaTek’in Helio G36 yonga setini kullanıyordu. A3x ise Unisoc yonga setlerine geçiyor Unisoc T603 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine 3 GB RAM eşlik ediyor. Ancak Xiaomi sanal RAM ile bunun 4 GB’a çıkarılabildiğini söylüyor. Telefonun dahili depolama alanı sadece 64 GB. Ama o da microSD hafıza kartı ile 1 TB’a kadar çıkartılabiliyor. Telefon 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alıyor. Bu bataryanın şarj hızı 15 W. Telefonun işletim sistemi ise beklendiği üzere Android 14 olacak.

Çinli telefon üreticisinin geçtiğimiz günlerde paylaştığı veriler, A3x’in AnTuTu performans testinde A3’e benzer bir skor aldığını gösteriyor. Bütçe dostu bu model için kayda değer bir başarı.

Redmi A3x 3 1

Telefonun arka yüzünde çift arka kamera bulunuyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 megapiksellik yardımcı bir lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 5 megapiksel.

Telefonun en düşük versiyonunun fiyatı 68 dolar olarak açıklandı ki bugünün piyasasında bu rakam gerçekten inanılmaz. Redmi A3x özellikleriyle olmasa da fiyatıyla epey konuşulacak gibi duruyor.

Call Of Duty: Black Ops 6 Resmen Duyuruldu