Realme Q5 ve Q5 Pro tanıtım öncesi görüldü

Realme Q5

Yarın düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak olan Realme Q5 ve Q5 Pro, tanıtıma kısa süre kala yayınlanan görseller sayesinden net bir şekilde görüldü.

Realme Q5i’yi dün tanıtan Realme, Q5 serisindeki diğer akıllı telefonları da yarın düzenleyeceği etkinlikle dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak bu etkinliğe saatler kala ortaya çıkan yeni görseller, etkinlikte tanıtılacak telefonları önceden görmemize imkan sağladı.

realme q5 1

Q5, 5000 mAh batarya kapasitesi ve 60W hızlı şarj özelliğiyle geliyor. 120Hz LCD ekrana sahip olan telefon, tasarımıyla Realme 9 ve Realme 9 Pro’yu andırıyor olsa da özellikleriyle bu telefonlardan ayrılıyor. Mesela Realme 9’un aksine Q5’in arka tarafından 50 megapiksellik bir kamera bulunuyor.

q5

Q5 Pro’ya geldiğimizde karşımıza bu kez LCD yerine AMOLED bir ekran çıkıyor. Söz konusu AMOLED ekran Samsung E4 paneli. 120Hz ekran yenileme hızına sahip telefon, kendisini mobil oyunlara uygun bir akıllı telefon olarak ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Snapdragon 870 yonga setinden güç alan Q5 Pro, normal Q5’e göre daha hızlı bir şarj teknoloji kullanıyor ve 80W şarj hızıyla geliyor.

Canlı renkleri ve şık tasarımlarıyla dikkat çeken Q5 ve Q5 Pro’nun yarın resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte her iki model hakkında da merak edilen tüm sorular cevap bulmuş olacak.

Bu kez de 182 milyon dolarlık bir kripto para soygunu gerçekleşti