Realme akıllı telefon satışları bakın hangi rekoru kırdı

Realme Q2

Son dönemlerin en popüler modellerinden olan Realme akıllı telefon satışları, büyük bir rekora imza attı. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Counterpoint Research tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Realme akıllı telefon satışları hakkında önemli bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde en çok satan akıllı telefon markaları açıklanırken Realme firmasından bahsedilmemişti. Şirket çok daha başka bir alanda rekor kırmayı başardı.

Realme akıllı telefonları peynir ekmek gibi gidiyor

2020 yılının ilk çeyreğine göre Realme, satışları yaklaşık yüzde 132 artırdı. Bu sayede önemli bir rekora imza attı. Ancak firmanın satışları sadece bundan ibaret değildi. Aynı zamanda en hızlı şekilde 50 milyon akıllı telefon satan firma ünvanını da aldı.

Realme akıllı telefon satışları

Tüm bu ünvanlar ile birlikte, Realme cihazlarını alan kişi sayısının önemli ölçüde arttığı görülüyor. Şirket 50 milyon hedefine sadece 9 çeyrekte yetişmeyi başardı. Bu süre Samsung gibi devlerle kıyaslayınca bile oldukça düşük. Benzer şirketler olan Xiaomi ve Vivo ise 12 çeyrek sonra bu satış rakamına ulaşabildi.

Apple ile kıyaslandığında da firmanın önemli bir başarıya ulaştığını söylemek mümkün. Filipinler, Endonezya ve Hindistan; şimdilik en önemli pazarlar. Buradaki gençlere ve profesyonellere ciddi oranda bel bağladıklarını da söyleyebiliriz. Çıkarılan modellerin büyük bir bölümü burası ile bağlantılı.

En çok satanlar arasında 7. sırada olan Realme, muhtemelen listede daha fazla üst sıralara geçecek. Sizce Realme, cep telefonu satışları konusunda istediğini alabilecek mi?