OnePlus, Oppo ve Realme Daha Büyük Bataryalara Geçiyor

OnePlus

Amiral gemisi telefonlarda batarya kapasitesi yükseliyor. OnePlus, Oppo ve Realme bu yılki modellerinde daha büyük bataryalar kullanacak.

Bildiğiniz gibi telefon üreticileri sürekli teknik özellikleri daha da geliştirmenin yollarını arıyorlar. Bu çalışmaların odaklandığı noktalardan biri de bataryalar oluyor. Bir yandan telefonların tasarımlarını inceltirken diğer yandan batarya kapasitelerini arttırmak, tahmin edeceğiniz üzere pek de kolay değil.

Ancak son dönemde bu konuda ufak ufak adımlar atıldığını görmeye başlamıştık. Uzunca bir süre amiral gemisi akıllı telefonların batarya kapasitesi için 5000 mAh bir standart olarak görüldü. Ancak son dönmede 5400 mAh ve 5500 mAh gibi daha büyük bataryalar görmeye başladık. Ne var ki bu alanda asıl atılım önümüzdeki aylarda gerçekleşecek gibi görünüyor.

oppo

Çin basınında çıkan haberlere göre, Çin’in üç önemli akıllı telefon üreticisi; OnePlus, Oppo ve Realme, bu yıl çıkaracakları yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında 6000 mAh’lık bataryalar kullanmayı planlıyorlar. Söz konusu bu üç telefon, sonbahar aylarında piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus 13, Oppo Find X8 ve Realme GT6 Pro olacak.

Hatırlarsanız daha önce gelen haberler, bu yıl çıkacak amiral gemisi telefonlarda kullanılacak Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin, daha fazla enerji tüketeceğini, bu yüzden daha büyük bataryalara ihtiyaç duyacağını söylüyordu. Bu yüzden bu telefon üreticilerinin şimdi 6000 mAh’lık bataryalara geçmek istemesi sürpriz değil. Bu artış elbette telefonların ağırlığını arttıracaktır ama neticede batarya kapasitesi ve daha gelişmiş yonga setleri, kullanıcıların bu ufak geri adımı göz ardı etmesi için yeterli olacaktır.

Elon Musk, Yapay Zeka İçin Bir Süper Bilgisayar Kuruyor