Realme Şarj Hızı Konusunda Çıtayı Yükseltiyor

Realme

Şarj hızı konusunda piyasadaki en dikkat çekici telefonları çıkaran şirket olan Realme, şimdi de 300W’lık yeni nesil şarj teknolojisini tanıtmaya hazırlanıyor.

Çinli telefon üreticisi Realme son dönemde akıllı telefon pazarında çok daha iddialı hale gelmiş durumda. Şirket sadece akıllı telefonlarının sayısını arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda bu telefonlar kullandığı teknolojilerle de dikkat çekiyor. Çinli telefon üreticisi, şimdi de şarj hızı konusunda dikkat çekici bir adım atmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi bugün piyasaya sürülen kayda değer tüm telefonlarda hızlı şarj özelliği bulunuyor ama bu şarj hızı genelde 80-120 W arasında oluyor. Daha batarya odaklı birkaç telefonda ise maksimum 240W kullanıldığına şahit olduk. Şimdi Realme ise 300W’lık yeni nesil bir şarj teknolojisini telefonlarına entegre etmeye hazırlanıyor. Şirketin bu yeni teknolojiyi önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıması bekleniyor.

Realme

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl da Redmi kendi 300W hızlı şarj teknolojisini tanıtmıştı. Ancak şu ana kadar bu teknoloji şirketin telefonlarında karşımıza çıkmadı. Redmi’nin aksine Realme’nin bu teknolojiyi daha kısa sürede kullanıcılara sunacağı umuluyor ama bu konuda net bir bilgi bulunmuyor. Ama şirket bu konuda sektöre öncülük eden şirketlerden biri olduğu için Redmi’den daha önce davranması çok da şaşırtıcı olmayacaktır. Çünkü şu anda piyasadaki telefonlar arasında en yüksek şarj hızları 240 W ile Realme  GT5 ve GT Neo 5’te. Yani şirket zaten 300W’tan çok da uzakta değil.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor