Realme Note 50’nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Belli Oldu

Realme Note 50

Realme Note 50’nin çıkış tarihi belli oldu. Önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşacak olan telefonun teknik özellikleri de netlik kazandı.

Çinli telefon üreticisi Realme, 2024 yılına oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. Realme GT5 Pro’nun lansmanını kısa süre önce gerçekleştiren şirket, önümüzdeki günlerde de Realme 12 Pro serisini piyasaya sürecek. Ancak görünen o ki Realme, 12 Pro’dan önce başka bir seriyi daha kullanıcılarla buluşturacak. Bugün gelen yeni bilgiler, Realme Note 50 serisinin 23 Ocak’da resmi olarak tanıtılacağını ortaya çıkardı.

Öte yandan bu haberle birlikte gelen bir sızıntı, daha resmi olarak tanıtılmadan Realme Note 50’nin teknik özelliklerinin netlik kazanmasını sağladı. Realme C51’in farklı bir versiyonu olacak Note, 6.74 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz olacak.

realme note 50

Realme Note serisinin yeni üyesi Unisoc T612 yonga setinden güç alacak. Telefonda bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı ise 10W olacak.

Telefonun tasarımı üçlü bir arka kameraya sahip olduğu izlenimi veriyor olsa da aslında telefon çift arka kamerayla geliyor. Telefonun ana lensi 13 megapiksel ki bu da Realme C51 ile arasındaki en büyük farklardan biri. Çünkü Realme C51 50 megapiksellik bir ana lense sahipti. Note 50’nin 13 megapiksellik ana lensinin yanında 0.8 megapiksellik bir sensör bulunuyor. Telefonun selfie kamerası ise 5 megapiksel. Telefon Android 13 işletim sistemini kullanıyor.

65 dolar gibi son derece düşük bir fiyat etiketiyle gelen telefon, özellikleriyle değil fiyatıyla kullanıcıları cezbetmeyi amaçlıyor.

Galaxy S24 Ailesi Yapay Zeka Çağını Başlatıyor