Realme 12 Pro’nun Kamera Özellikleri Sızdırıldı

Realme 12 Pro

Realme, önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtacağı Realme 12 Pro’nun kamera özellikleri hakkında yeni detaylar paylaştı.

Çinli telefon üreticisi Realme, merakla beklenen Realme 12 serisi telefonlarını önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtacak. Realme 12 serisi henüz tam olarak tanıtılmamış olsa da şirket dün basın mensuplarına özel bir etkinlik düzenleyerek bu seride kullanacağı periskop kamerayı detaylı bir şekilde tanıttı. Realme 12 Pro modelinde kullanılan bu periskop kamera, telefonun en dikkat çekici özelliklerinden biri olacak gibi görünüyor.

Realme 12 Pro’nun da 12 Pro+’ın da üçlü ana kamerasının ana lensi Sony’nin 50 megapiksellik IMX890 sensörünü kullanacak. OIS destekli bu ana lense eşlik eden periskop kamera ise alanındaki en iyilerinden olan OV64B’yi kullanacak. Bu telefoto kamerada 120x zoom özelliği bulunuyor. Öte yandan Realme, bunlara bir de 3x Portre Modu lensinin eşlik edeceğini açıkladı. 12 Pro, bu özellikleriyle amiral gemisi Realme GT5 Pro ile yarışacak seviyede olacak. En azından kamera özelliklerinde.

Realme 12 Pro 2 1

Her iki Pro modeli de 1080p çözünürlüğe sahip 6.7 inçlik AMOLED ekranla geliyor. Her iki telefonun da arka yüzünde üç, ön yüzünde bir kamera yer alıyor. İki telefon arasındaki farklar, yonga setinde ve kullandıkları kameraların özelliklerinde karşımıza çıkıyor.

Realme 12 Pro’nun yonga seti 2.2 GHz’lik bir CPU kullanıyor. Telefonun üçlü arka kamerası ise 50 + 32 + 8 megapiksel olarak şekilleniyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel. Telefon 6, 8, 12 ve 16 GB olmak üzere dört farklı RAM seçeneğiyle satışa sunulacak. Aynı şekilde dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara dört seçenek sunuluyor: 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB.

Öte yandan 12 Pro+ ise 2.4 GHz’lik bir yonga seti kullanıyor. Bu yonga setinin Snapdragon 7s Gen 2 olacağı tahmin ediliyor. Pro+ modelinin üçlü arka kamerası 64 + 50 + 8 şeklinde olacak.

Honor Magic6 Resmen Tanıtıldı