Lightyear güneş enerjisiyle çalışan otomobilini tanıttı

Lightyear 2

Hollanda merkezli otomobil üreticisi Lightyear, güneş enerjisiyle çalışan, 40 bin dolarlık yeni otomobilini CES 2023’te tanıttı.

Bildiğiniz gibi şu anda otomobil dünyasında bir geçiş döneminin içindeyiz. Karbon yakıtlı araçlar yavaş yavaş tarihe karışma yolunda ilerlerken, elektrikli otomobiller hızla yaygınlaşıyor. Bu yüzden köklü otomobil üreticileri de üretim bantlarını her geçen gün biraz daha fazla elektrikli otomobillere ayırıyor.

Yakıtlı otomobillerden elektrikli otomobillere tam anlamıyla geçişin önümüzdeki 15-20 yıllık süreç içinde tamamlanması bekleniyor. Ancak daha elektrikli otomobile geçiş süreci tamamlanmamışken, ufukta yeni bir model daha beliriyor: Güneş enerjisiyle çalışan otomobiller.

lightyear 2 1

Tamamen güneş enerjisiyle çalışan otomobiller kısa süre öncesine kadar sadece bir hayalden ibaret olsa da son dönemde daha somut hale gelmeye başlıyor. Bu tarz projelere yatırım yapan otomobil üreticilerinin sayısı artarken, bu şirketlerin geliştirdiği ilk prototipler de ortaya çıkmaya başlıyor. Bunun son örneği de Lightyear 2 oldu.

Lightyear 0 adını verdiği, güneş enerjisiyle çalışan ilk otomobilini geçtiğimiz yıl tanıtan Hollanda merkezli otomobil üreticisi Lightyear, CES 2023’te güneş enerjisiyle çalışan yeni bir otomobil daha tanıttı. Şirket, bu kez 0 yerine 2 adını verdiği bu aracın 2025’te yollara çıkmasını planlıyor. Daha şirket bu aracı 40 bin dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Eğer şirket bu iddiasını yerine getirebilir ve 2025 yılında 40 bin dolar güneş enerjili bir araba piyasaya sürebilirse, otomobil dünyasında ciddi bir etki yaratabilir. Ancak Hollandalı otomobil üreticisinin bu hedefini tutturabileceğinden şüphe edenler de yok değil.

PC satışları yeniden düşüşe geçti