Realme 13 Pro Sertifika Alırken Görüldü

Realme 13 Pro+

Realme’nin çok yakında piyasaya süreceği yeni orta segment telefonu Realme 13 Pro, TENAA’dan sertifika alırken görüldü.

Son dönemde adından sık sık söz ettiren Realme, yakın zamanda hız kesmeyecek gibi görünüyor. Son dönemde üst üste yeni telefonlar çıkaran şirket, önümüzdeki günlerde de yeni orta segment telefonları Realme 13 Pro ve 13 Pro+’ı piyasaya sürecek. Son günlerde Realme’nin paylaşımlarıyla gündeme taşınan Realme 13 Pro, dün de TENAA’dan sertifika alırken görüldü. TENAA veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun teknik özellikleri hakkında belli başlı özelliklerin netlik kazanmasını sağladı.

Realme 13 Pro, 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. 1080 x 2412p çözünürlükteki u ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefon, daha önce gelen sızıntılarda da söylendiği gibi Snapdragon 7s Gen 2 yonga setinden güç alacak. Daha önce gelen sızıntılar sayesinde Pro+ modelinin Snapdragon 7s Gen 3 yonga setini kullanacağını biliyoruz. Pro modelinde Snapdragon 7s Gen 2 yonga setine tercihe göre 8, 12 ya da 16 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara üç farklı seçenek sunulacak: 256 GB, 512 GB ve 1 TB.

Realme 13 Pro

TENAA veri tabanında yer alan bilgilerin de doğruladığı üzere Realme 13 Pro, 5050 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Telefonun şarj hızı ise 45 W olacak ki bu Pro+ modelinde bulunan 80 W’ın epey altında. Telefonun işletim sistemi ise tahmin edeceğiniz üzere Android 14 olacak..

Geçtiğimiz günlerde doğrudan Realme tarafından açıklanan bilgilere göre, Realme 13 Pro+ gibi Pro’nun da ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-701 olacak. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel olacak. Realme’nin en son teknoloji olarak tanımladığı yapay zeka programı HYPERIMAGE+, bu kameraların performansını daha da arttıracak.

Apple Hisseleri Yeniden Tavan Yaptı