Realme 12+ Sertifika Alırken Görüldü

Realme 12 Pro+

Realme 12 serisine çok yakında yeni bir model daha eklenecek. Yakında piyasaya sürülmesi beklenen Realme 12+, TENAA’dan sertifika alırken görüldü.

2024’e hızlı bir başlangıç yapan Çinli telefon üreticisi Realme, merakla beklenen yeni telefonları Realme 12 Pro ve 12 Pro+’ı geçtiğimiz ayın sonunda piyasaya sürdü. Bu iki telefonun çıkışıyla daha da büyüyen Realme 12 serisinin artık son halini aldığı düşünülüyordu. Ancak görünen o ki Realme’nin bu seriye dair planları henüz tamamlanmış değil. Çünkü bu kez de Realme 12+ adını taşıyan yeni bir model TENAA’dan sertifika alırken görüldü. Böylece telefonun teknik özelliklerine dair ilk detaylar da ortaya çıkmış oldu.

Bildiğiniz gibi Reamle 12 Pro, Snapdragon 6 Gen 1 yonga setinden; Realme 12 Pro+ ise Spandragon 7s Gen 2 yonga setinden güç alıyordu. Bu yeni modelin hangi yonga setini kullanacağı ise belirsizliğini koruyor. Çünkü her ne kadar TENAA’da pek çok özellik ortaya çıkmış olsa da telefonun yonga setine dair net bir bilgi bulunmuyor. Ancak diğer modellerde Qualcomm’un Snadragon yonga setlerinin kullanılmış olması, bu modelde de tıpkı Redmi ve Vivo gibi rakipleri gibi bir Snapdragon görme ihtimalimizin epey yüksek olduğunu gösteriyor.

Realme 12+’ta kullanıcılara üç farklı renk seçeneği sunulacak: 6, 8 ya da 12 GB. Diğer yandan dahili depolama alanı konusunda ise 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB olmak üzere dört farklı seçenek olacak.

Realme 12 serisinin bu yeni üyesi 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. TENAA’da şarj hızı hakkında bir bilgi bulunmuyor ama gelen söylentilere göre telefonun şarj hızı 67 W olacak. Telefon tasarım bakımından ise Realme 12 serisinin diğer üyeleriyle neredeyse birebir aynı olacak. Telefonun TENAA veri tabanında ortaya çıkan görselini aşağıda bulabilirsiniz.

Realme 12+

Realme 12+, 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. 1080 x 2400p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı bilinmiyor. Telefonun boyutlarının 162.95 x 75.45 x 7.87 mm, ağırlığının ise 190 gram olacağı görülüyor.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera çıkıyor. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

iPhone 16 da Yapay Zeka Özellikleri Sunacak