Realme 13 Pro ve Pro+’ın Kamera Özellikleri Açıklandı

Realme 13 Pro+

Realme, çok yakında piyasaya süreceği yeni orta segment telefonları Realme 13 Pro ve 13 Pro+’ın kamera özelliklerini paylaştı.

Son dönemde adından sık sık söz ettiren Realme, yakın zamanda hız kesmeyecek gibi görünüyor. Son dönemde üst üste yeni telefonlar çıkaran şirket, son olarak da yeni amiral gemisi akıllı telefonu Realme GT 6’yı piyasaya sürdü. Amiral gemisi modelinin çıkışını artık geride bırakan Realme, bu kez de orta segmente yeni telefonlar sunmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni orta segment telefonları Realme 13 Pro ve 13 Pro+, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek.

Çok yakında resmi olarak tanıtacağı bu telefonlar için tanıtım çalışmalarına hız veren Realme, bugün bu telefonların teknik özelliklerine dair önemli bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımla birlikte hem Realme 13 Pro’nun hem de 13 Pro+’nun kamera özellikleri netlik kazanmış oldu.

Her iki telefonun da ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-701 olacak. Ona bir zoom kamerası olarak işlev görecek LYT-600 eşlik edecek. 50 megapiksellik bu sensörün lensi 3x optik zoom özelliğine sahip olacak. Bu kameralara, bir de geniş açılı lens eşlik edecek. Öte yandan Realme’nin en son teknoloji olarak tanımladığı yapay zeka programı HYPERIMAGE+, bu kameraların performansını daha da arttıracak.

realme 13 pro

Bu serinin daha gelişmiş modeli olan Pro+ modeli geçtiğimiz günlerde FCC’den sertifika alırken görüldü. FCC veri tabanında yer alan bilgilere göre Realme 13 Pro+, 5050 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Telefonun şarj hızı ise 80 W olacak. Telefonun işletim sisteminin ise Android 14 olacağı görülüyor.

Telefonun Snapdragon 7s Gen 3 yonga setini kullanacağı artık büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunulacak: 128, 256 ya da 512 GB.

Apple Intelligence’ın Paralı Bir Versiyonu Çıkacak