Meta’dan Dikkat Çekici Yükseliş; Şirketin Hisseleri Rekor Kırdı

Meta, 2021'den beri en iyi çeyreğini yaşıyor

Meta’nın son mali raporunda son derece olumlu sonuçlar açıklaması hisselerine de yansıdı. Şirket öyle bir yükselişe imza attı ki borsada rekor kırdı.

Meta, ya da eski adıyla Facebook, son çeyreğin mali sonuçlarını kısa bir süre önce açıkladı. Wall Street analistlerinin beklediklerinden çok daha iyi bir çeyrek geçiren şirket, pek çok alanda beklentilerin üstünde sonuçlar açıkladı. Şirketin son çeyrek raporunda ortaya çıkan bu olumlu tablo, borsaya da yansıdı. Şirketin hisselerinde bir anda inanılmaz bir sıçrama yaşandı. Bu sıçrama öylesine büyüktü ki şirket borsada yeni bir rekora imza attı.

Şirketin hisseleri hafta sonuna girerken bir anda yüzde 20 değer kazandı. Bu artış, Meta’nın pazar değerinin bir günde 200 milyar dolar artmasına sebep oldu. Bu da bir şirketin değerinin bir günde gösterdiği en yüksek artış olarak yeni bir rekoru şirketin hanesine yazdırdı.

Zuckerberg, Musk ile dövüşe hazırlanmak için bahçesine ring koydurdu!

Meta’nın 2022’de yaşadığı düşüş sırasında 90 dolara kadar gerileyen hisseleri, geçtiğimiz haftayı 475 dolar bandında kapattı. Bir dönem Mark Zuckerberg’in sert eleştirilere maruz kalmasına sebep olacak kadar sıkıntıda görünen şirket, bu zorlu günleri artık tamamen geride bırakmış gibi görünüyor. Şirketin bugünkü pazar değeri 1.2 trilyon dolara ulaşmış durumda.

Şirketin bu sıçrayışında reklam gelirlerindeki artış önemli bir rol oynadı. Öte yandan Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısının beklenenden yüksek çıkması da piyasalarda iyi karşılandı. Öte yandan uzunca bir süre şirketin sırtında kambur olan MetaVerse projelerinin eskisi kadar zarar yazmaması da piyasalar tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

PlayStation Plus’ın Şubat Oyunları Belli Oldu