ASUS Zenbook 14 OLED UX3402: Yoğun tempoya ayak uydurabilen bir laptop!

asi 2w

#İŞBİRLİĞİ

ASUS Zenbook 14 OLED, Intel Evo etiketine sahip, yoğun tempoya ayak uydurabilen bir ürün. Gerek ince ve hafif yapısı, gerekse de teknik özellikleriyle hayatınızın pek çok farklı noktasında yardım alabileceğiniz bir cihaz. Ürün, özellikle 12. nesil Intel Core i7 işlemcisi ve HDR destekli 180 derece açılabilen ekranıyla ön plana çıkıyor. Tabii dahası da var…

 “Intel® Core™ i7 işlemcili Intel® Evo™ platformu”yla güçlendirilen ASUS Zenbook 14 OLED, 16.9mm kalınlıkta ve 1.39 kilo ağırlıkta. Dolayısıyla gün içinde yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve farklı ortamlarda da kullanabileceğiniz bir bilgisayar.

Ürünün ince ve hafif yapısı, fazlasıyla önemli. Bir diğer önemli detay ise, ErgoLift menteşe tasarımının kullanılması. Bu sayede gövde ve ekran bağlantısının gerçekleştiği kısım yukarıya doğru kalkıyor ve alt kısımda oluşan boşluktan sıcak hava tahliyesi gerçekleşebiliyor. Bu, uzun süreli sorunsuz deneyimler için önemli.

Bildiğiniz gibi pek çok Asus ürününde Amerikan askeri standartları uygulanır ve böylece ürünlerin daha dayanıklı olması hedefleniyor. ASUS Zenbook 14 OLED de onlardan bir tanesi. Ürün, düşmelere, titreşime ve yüksek nemli hava şartlarına karşı dayanıklı yapıda. Onu ister ofisinizde kullanın, ister bir tatil mekânında, isterseniz de evinizde.

ASUS Zenbook 14 OLED, güncel bağlantı noktalarına sahip. HDMI 2.0, Type-C ve microSD kart girişi gibi noktalar dikkat çekiyor. Thunderbolt 4 teknolojisinin sunulduğunu da söylemeliyiz. Tabii daha zengin bir deneyim için USB çoklayıcısı kullanmanızı öneriyoruz.

720p kamera ve yazılımsal destekle ortaya çıkan kullanım kolaylıkları

Ürünümüz 720p kameraya sahip ve hem ses hem de görüntü kalitesi yeterli düzeyde. Buna ek olarak, Asus’un yazılımsal bazı avantajlar sunduğunu görüyoruz. Örneğin, kamera açıkken göz takibi sağlayabilir, hareket takibi sağlayabilir ya da görünmesini istemediğiniz arkaplan detaylarını blurlayabilirsiniz.

İşitsel detaylar demişken, üründe Dolby Atmos destekli hoparlörler mevcut. Genellikle bir kulaklığa ya da farklı bir ses sistemine ihtiyaç duymadan kaliteli işitsel detaylar elde edebiliyorsunuz.

Güvenlik ön planda

Ürünün Amerikan askeri dayanıklılık standartlarına uygun tasarlandığından söz etmiştik. Buna ek olarak üründe parmak izi okuyucu sensör de var. Böylece PC’nizi sizden başka kimse kullanamaz. Ayrıca, kullanmadığınız anlarda mikrofon ve kamerayı devre dışı bırakmak için F9 ve F10 tuşlarına basabilirsiniz. Bu tuşların üzerinde mini ledler var ve kapattığınızda ışıklar yanıyor.

Türkçe klavye ve NumberPad 2.0 destekli touch pad!

ASUS Zenbook 14 OLED, Türkçe klavyeyle geliyor. Tuşların büyüklükleri yeterli ve aralardaki boşluklar da öyle. Tuşlar hem yumuşak kullanım hissi sunuyor hem de sessiz çalışıyor.

Touchpad kısmında yer verilen NumberPad 2.0 teknolojisi ise, istediğiniz an nümerik tuşlara erişim imkânı sağlıyor.

Ek olarak Touchpad’te, aynı anda 3 parmakla sağdan sola – soldan sağa yaparak pencereler arasında geçişler yapabilir, yukarıdan aşağıya – aşağıdan yukarıya yaparak da pencereleri aşağıya indirebilir ya da tekrar ekrana getirebilirsiniz. Böylece mevcut alanı daha verimli kullanabiliyorsunuz.

14 inç OLED ekran ve daha fazlası

ASUS Zenbook 14 OLED, 2.8K çözünürlüklü bir ekrana sahip. Ekran gövde oranı ise, %90.

Ekran, 90Hz tazeleme değeri sunabiliyor. 16:10 görüntüleme yapıyor ve HDR görüntü desteği sayesinde daha canlı ve keskin renkler sağlayabiliyor. Zaten bünyesinde %100 DCI-P3 renk gamı olduğunu da belirtelim.

Bu ekran, aynı zamanda Penton sertifikası ve Tüv düşük mavı ışık sertifikasına sahip. Yani kısacası, bir ekranda görebileceğiniz pek çok işe yarar detay burada var.

ASUS Zenbook 14 OLED UX3402: Yoğun tempoya ayak uydurabilen bir laptop!

12. nesil Intel Core i7 işlemcisiyle geliyor

Intel Evo etiketli bu cihaz, hızlı yaşama ayak uydurmak için tasarlanan ürünlerden bir tanesi. 12. Nesil Core i7 işlemcisine sahip olan cihaz, aynı zamanda 1TB SSD ve 16GB DDR5 gibi detaylara sahip.

Ekran kartı tarafında Intel’in Iris XE çözümünü, kablosuz internet bağlantı teknolojisi tarafında da Wi-Fi 6E’yi görüyoruz.
Ürün, ofis uygulamaları için gayet iyi performanslar sunuyor. İster tasarımlarla ilgilenin, ister video düzenlemeleri gerçekleştirin. Uzun süreli deneyimlerde aşırı ısınma faktörüyle de karşılaşmıyorsunuz.

“Peki bu cihazda oyun oynanır mı?” derseniz, buna da bir cevabımız var. Ürün, oyun odaklı bir bilgisayar değil. Yine de bazı oyunları çalıştırma şansınız var. Örneğin Resident Evil 7 gibi güzel grafiklere sahip bir oyunu, FHD çözünürlükte ve orta detay seviyesinde oynayabildik. Oyun süresince ortalam 45FPS performans elde edebildik.

Tek şarj ile bir günlük mesaiyi tamamlayabilirsiniz

Üründe 75w saat pil bulunuyor ve beraberinde gelen Type-C bağlantılı adaptör ile şarj edebiliyorsunuz.

ASUS Zenbook 14 OLED, yarım saatlik şarj ile %25 seviyesine erişebiliyor. Tam şarj için ise 2.5 saatlik süreç gerekli.

Ürün, gündelik kullanımda, ekran parlaklık düzeyi %50 ve internet bağlantısı aktifken tek şarj ile yaklaşık 9 saatlik deneyim sunabiliyor.

Eğer ağır uygulamalarla ilgilenir, ekran parlaklık düzeyini %85’e çeker ve internet bağlantısını da akfit kullanırsanız, bu sefer tek şarj ile yaklaşık 7 saatlik deneyim mümkün oluyor.

Tabii kullanım deneyimleriniz neticesinde pil süresinde farklılıklar yaşanabileceğini hatırlatmalıyız.

Acer Predator Helios 300 Gaming Laptop: Tam bir oyun canavarı!